Tayyip bey ile hadi dışarı diyoruz!

Devlet Bakanı Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından Novotel'de iş adamlarına verilen akşam yemeğine katılarak davetlilere bir konuşma yaptı.  Türkiye'nin son 8, 5 yıllık süre içerisinde inanılması zor değişiklikler yaşadığını ifade eden Özak, "2

Tayyip bey ile hadi dışarı diyoruz!

Devlet Bakanı Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanlığı tarafından Novotel'de iş adamlarına verilen akşam yemeğine katılarak davetlilere bir konuşma yaptı.

 

Türkiye'nin son 8, 5 yıllık süre içerisinde inanılması zor değişiklikler yaşadığını ifade eden Özak, "2001 yılını bir hatırlayalım. O dönemde DSP, ANAP ve MHP vardı. Bakanlar Kurulu üç ayda bir toplanırdı. Faizler çok yüksek oranlara çıkmış ve Türk parası değersiz bir durumdaydı. Herkes bir panik halindeydi ve IMF dışarıda ellerini ovuşturarak bekliyordu. Böyle bir Türkiye'de nasıl istikrar olacaktı? O günleri iyi hatırlamak lazım" dedi.

 

"Hükümetlerin tek başına iktidar olduğu dönemlerde ülkede önemli düzelmeler oldu" ifadesini kullanan Özak, Türkiye'de sadece AK Parti'nin halkın güveni ile üçüncü kez iktidar olmayı başaracağını vurgulayarak, şöyle devam etti:

 

"Artık sokakta rahat bir şekilde yürüyebiliyoruz. Bugün geldiğimiz nokta Türk milletinin güveniyle oldu. Ehliyetli bir kaptan var. parayı, insanı ve zamanı iyi kullanıyor. Yoksullukla, yolsuzlukla ve yasaklarla mücadele eden, kul hakkından korkan ve çalışan bir başbakanımız var. IMF, 2 yıldır Türkiye'ye geliyor ve 'size para vereyim ama bir şartla' diyor. Hangi şartla diye sorduğumuzda, 'belediyelere para vermeyeceksin, halkına vergi getireceksin' diyor. Oysa ki belediye aldığı parayı vatandaşa harcayacak. Bizde onlara Tayyip bey ile 'hadi dışarı kardeşim' diyoruz. "

 

Ülkede yapılan yatırımlarda özelleştirmelerin ve özel sektörün önemine değinen Özak, "2010 yılında Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ülke genelinde 10 Milyar lira harcandı. Bu rakam, 2001 yılındaki devlet bütçesinden fazla. Bunlar özel sektörün sayesinde oldu. Özel sektörümüzün cesareti ve kabiliyeti ile bunu başardık. Eğer güven ve istikrar ortamı olmasa yatırım da olmaz. Yatırım olmazsa üretim, üretim olmazsa istihdam gerçekleşmez. Biz vergileri azalttık ama vergi gelirimizi artırdık. 2001 yılında Türkiye'nin topladığı bütün vergi gelirleri faizlere gidiyordu" diye konuştu.

 

Yemeğe, Özak'ın yanı sıra AK Parti Trabzon Milletvekilleri Kemalettin Göktaş ve Safiye Seymenoğlu, AK Parti Trabzon Milletvekili adayları ile çok sayıda iş adamı ve sivil toplum kuruluşu yöneticileri katıldı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset