Tansu Çiller aday olacak mı?

DP'li kadınlarla seçim startı veren Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, kökleri derin bir parti olarak iktidara yürüdüklerini söyledi. Cindoruk, şiddet konusunda da çarpıcı konuştu.Demokrat Parti Kadın Kolları Genel İdare Kurulu Ankara' da toplandı. Toplant

Tansu Çiller aday olacak mı?

DP'li kadınlarla seçim startı veren Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, kökleri derin bir parti olarak iktidara yürüdüklerini söyledi. Cindoruk, şiddet konusunda da çarpıcı konuştu.

Demokrat Parti Kadın Kolları Genel İdare Kurulu Ankara' da toplandı. Toplantıya ; DP Genel Başkanı Hüsamettin Cindoruk ve eşi ; Genel Başkan Vekili Salih Uzun ve eşi ; Genel Başkan Yardımcıları (Teşkilat Başkanı ) Ahmet Uyanık, Ufuk Söylemez, Halil İbrahim Özsoy, Dursun Akdemir, Cem Kılıç, Nuran Talu ve yüksek haysiyet divanı başkanı Tayyar Hindistan, Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşegül Dalkır Kahveci ve Kadın Kolları Genel İdare Kurulu üyeleri, İl Başkanları ve parti teşkilatlarında görev yapan kadın ilçe başkanları katıldılar.

Kadın Kolları Genel İdare Kurulu toplantısında konuşan Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk şunları söyledi:

"Kadın hakları Anayasal bir sorundur. Kadınların lehine gibi gözükse de yasalar işlevsizleştirilerek kadınlara ayrım uygulanmaktadır. Demokrat Parti programında kadınlara eşitlik çerçevesinde yaklaşılmaktadır. Hukuk kadına ayrımcılık konusunda yeterli değildir. Maalesef toplumumuzda kadına ve çocuğa karşı şiddet bir erkeklik uzvu, bir erkeklik hakkı gibi algılanmaktadır. Bu konuyu zihnen çözmemiz gerekiyor. Eğitim ile çözmemiz gerekiyor..

Siyaset her yere müdahale edilerek yapılamaz. Yarın bu tür siyaset yapanlar, kadınlara ve haklarına da müdahale edeceğini gösterir. Bu sorunların çözüm yeri hukuktur. Demokrat parti libreral ve özgürlükçü bir partidir.

Unutulmasın ki 1946'dan beridir bu ülkenin siyasetindeyiz. Cumhurbaşkanları, Başbakanlar, Meclis Başkanları çıkarttık. Demokrat Parti demokrasi mücadelesi yolunda rahmetle andığımız liderlerini kaybetmiştir. Biz misyonu ve kökleri derin bir partiyiz ve iktidara yürüyoruz."

 

YOLLARIN TEMELİNİ MENDERES ATTI        

Genel Başkan Vekili Salih Uzun konuşmasında ; Kadın Kolları Genel İdare Kurulunun seçim çalıştayı için sekiz ay önceden toplanmasının güzel yarınların habercisi olduğunu belirterek ; Kadın kolları genel idare kurulu üyelerini ve partilileri tebrik etti.

Genel Başkan Yardımcısı (Teşkilat Başkanı ) Ahmet Uyanık konuşmasında, şunları söyledi:

"Demokrat Parti bir harekettir. Rahmetli Celal Bayar ve Adnan Menderes ile arkadaşlarının bir ihtiyaç doğrultusunda kurduğu bir harekettir. Bu hareket halk ile devleti çatıştırmak için değil birleştirmek için kurulmuştur. Bu yüzden " Yeter söz milletindir " diyerek yola çıkmıştır.

 

2011 Genel Seçimlerinin galibini hiç kuşkusuz kadınlarımız belirleyecek. Bugün burada toplandık. Çünkü kenetlenmiş teşkilatımızda Türkiye'nin her yerinde mührü olan Demokrat Parti seçime hazır olduğunu gösteriyoruz. Kadınlarımız her noktada çalışma azimleri ile Demokrat Partiye güç katıyorlar..

Her gittiğimiz yerde anlatmamız gereken çok önemli hususlar var. Demokrat misyonun çizgisi olan Adalet Partisi iktidarında yıllık buğday üretimimiz 17.5 milyon tona çıkmıştı. Son sekiz yıl çok önemli işler yaptığını iddia edenler daha bu üretimin hayalini bile kuramadılar .Yol yaptık diyorlar ; Karayollları için en büyük maliyet istimlak bedelidir. Kaldı ki bu istimlak bedelleri ve yolların planlamaları rahmetle andığımız büyük insan ; Misyonumuzun kurucusu Adnan Menderes döneminde yapılmıştı. Bu konuda en güzel cevabı Dokuzuncu Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel verdi. Sadece yolları ayırdılar diyerek gerçeği ifade etmiştir.

Son sekiz yıldır her yerde kadınlar AKP tarafından kullanılıyor. Fakat sonuç olarak son sekiz yılda kadınlarımıza hiç bir şey vermediler. Kadın Kollarının siyasete girmesi 1982 anayasası ile yasaklanmıştır. Sayın Genel Başkanımızın Meclis Başkanlığı döneminde yapılan çalışmalar ile bu yasak kaldırılmıştır. Bundan sonraki süreçte kadınlarımıza destek olmaya devam edeceğiz."

 

İKTİDAR İŞ DEĞİL, LAF ÜRETİYOR

Genel Başkan Yardımcısı Dr. Nuran Talu konuşmasında şöyle konuştu:

"Önümüzdeki seçimler için hazırlıklarımız devam ediyor. Bu seçim gerçek demokratlar ile demokrat kisvesi altındakilerin yarışacak olduğu bir seçim olacak ; Kadınlarımızın ve çocuklarımızın o kadar çok sorunu var ki ;

- Yatılı okullarda veya sosyal hizmetlerde olan kızlarımız tecavüz, taciz ve şiddetle karşı karşıya ;

- Ülkemizde satılan gıdalar için bir gıda güvenliğimiz zaten yok,

- Mevcut iktidarın bir su politikası yok. Su kaynakları tükeniyor

- Yarınlarımız tehlike altında ; temiz bir toplum olmamız bile tehlikededir.

Siyasal iktidar sadece konuşuyor. Sorunların kaynağına inerek kesinlikle çözüm üretmiyor. Toplantının sonunda iktidara bir deklerasyon yayınlayacağız. Bu bir manifesto. Her kesimin bu manifestoyu dikkate alması gerekir."

 

ÜLKEYİ BİLİNÇLİ OLARAK BÖLDÜLER

Kadın Kolları Genel Başkanı Ayşegül Dalkır Kahveci konuşmasında şu görüşlere yer verdi:

"Açılım üstüne açılımın yaşandığı ülkemizde ülke her anlamda bilinçli olarak bölünmüştür. Bugün bölünmüş bir ülkede yaşıyoruz. İlk önce etnik bölünme, sonrasında mezhepsel bölünme ve son olarak başı açık, başı kapalı diyerek , kadınlar olarak bölünmek istenmekteyiz.

Kadınlara pozitif ayırım diyerek halktan evet oyunu alan siyasal irade maalesef pozitif ayırımı HSYK seçimlerinde listesine sadece bir kadın hakim, savcıyı alarak ne kadar pozitif olduğunu göstermiştir. Son sekiz yılda töre hukukun önüne geçmiştir. Anayasa yerine hukuk yerine töre itibarlaştırılmıştır..

Ülkemizde her 58 saniyede bir çiftçi iflas etmektedir. Aş ve işin olmadığı yerlerde kadınlarımız şiddetle karşı karşıya bırakılmıştır.Çözüm konusunda ise şu ana kadar hiç bir adım atmayı bir kenara bırakalım.. " Başı açıklar , başı kapalıları desteklemiyor " diyerek bu seferde kadınları bölme uğraşı verilmektedir. Bu gidişe yine ülkemizin kadınları dur diyecek. Aksi durumda yeni haklar kazanmayı elde etmek bir tarafa ; elde ettiğimiz haklarımızıda kaybetme ile karşı karşıyayız."

Tüm Türkiye'ye Demokrat kadınlar olarak bir çağrımız var. Adaletli olarak Doğru Yolda ve Anavatınımızda herkesi Demokrat Partiye çağırıyoruz."

 

ÇİLLER KONGREDE ADAY OLABİLİR

Basının büyük ilgi gösterdiği toplantıda; Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, kendisine yöneltilen, "Şu anda burada seçim startı veriyorsunuz.. 25 Kasım tarihinde Sayın Hasan Ekinci ile iki buçuk saati aşan bir süre görüştünüz.Tansu Çiller'in kongreye kısa bir süre kala adaylığını açıklayacağını konuşmuşsunuz. Kongre yapılacak mı" sorusuna şu karşılığı verdi:

"il ve ilçe kongrelerimiz devam ediyor. Ben arkadaşlarımla her gün görüşürüm. İsteyen istediği zaman gelip kongre takviminde adaylığını açıklayabilir. 26 Aralık tarihinde il ve ilçe teşkilatlarımızda kongre takvimimizi tamamlıyoruz. Ondan sonraki 15 günlük süreçte Genel İdare Kurulumuz tarafından gereken açıklama yapılır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler