Talabani BDP'yi hüsrana uğrattı!

Irak'a heyet gönderen BDP ve DTK, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'den Türkiye üzerinde baskı kurmasını istedi.Terör olaylarının ardından Türkiye ile Irak arasındaki diplomatik trafik, BDP ve DTK’yı da harekete geçirdi. Geçen hafta Türkiye’de bulunan Bölgesel

Talabani BDP'yi hüsrana uğrattı!

Irak'a heyet gönderen BDP ve DTK, Irak Cumhurbaşkanı Talabani'den Türkiye üzerinde baskı kurmasını istedi.

Terör olaylarının ardından Türkiye ile Irak arasındaki diplomatik trafik, BDP ve DTK’yı da harekete geçirdi. Geçen hafta Türkiye’de bulunan Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani ile görüşen BDP ve DTK heyeti bu defa da Irak’a giderek, Cumhurbaşkanı Celal Talabani ile biraraya geldi. Talabani'den Türkiye üzerinde baskı kurmasını ve arabulucu olmasını isteyen heyete Talabani, “Silahlı hiç bir yola destek olmayız. PKK kalıcı ateşkes ilan etsin” yanıtını verdi.

BDP Eşbaşkanları Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak ile DTK Eşbaşkanları Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk dün Süleymaniye’de Talabani’yle görüştüler. Talabani’nin konağında gerçekleşen görüşme 2 saat sürerken, heyettekiler bayramlaştıkları Talabani‘ye saygınlık ifadesi olarak “Mam Celal” (Celal Amca) diye hitap etti. Talabani’nin Van depreminden dolayı üzüntülerini dile getirdiği görüşmenin ana eksenini Türkiye’deki KCK operasyonları ve olası bir sınırötesi operasyon oluşturdu.

Heyet adına sözcülük yapan Ahmet Türk, KCK operasyonlarıyla siyasetin önünün tıkandığı ve çözümsüzlüğün derinleştiğini ifade ederken, Öcalan ve PKK ile kesilen görüşmelerin yeniden başlaması ve operasyonların durdurulması için Talabani’den arabulucu olmasını istedi. Talabani ise, “Kürtler artık silahla hiçbir şey elde edemez. Silahlı hiçbir yola destek olmayız. Tüm çabalarınız barışçıl olsun. PKK kalıcı ateşkes ilan etsin. O zaman sorunların çözümü daha kolay olacaktır” yanıtını verdi.

Bunun üzerine Türk, kendilerinin de ateşkes istediklerini, bu konuda PKK’ya defalarca çağrı yaptıklarını ancak Türkiye’nin hiç bir sözünü tutmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset