Şüpheli uçak Diyarbakır'a indirildi

Askeri malzeme taşıyan uçak İran'dan Suriye'ye gidiyordu.  İran'dan Suriye'ye askeri malzeme taşıdığı belirtilen bir kargo uçağında nükleer silah bulunduğu ihbarı üzerine Diyarbakır Havaalanı'na indirilip, aramaya alındı. İran'dan Suriye'ye giden Antonov

Şüpheli uçak Diyarbakır'a indirildi

Askeri malzeme taşıyan uçak İran'dan Suriye'ye gidiyordu. 

 

İran'dan Suriye'ye askeri malzeme taşıdığı belirtilen bir kargo uçağında nükleer silah bulunduğu ihbarı üzerine Diyarbakır Havaalanı'na indirilip, aramaya alındı.

 

İran'dan Suriye'ye giden Antonov tipi kargo uçağı, nükleer silah bulunduğu iddiası üzerine Türk hava sahasına girdikten sonra Diyarbakır Havaalanı'na zorunlu iniş yapması için uyarıldı.

 

2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı 8'inci Ana Jet Üssü'nden kalkan 2 F-16 savaş uçağı eşliğinde Diyarbakır'a inen İran uçağı burada aranmaya alındı. Arama sırasında havaalanına Sivil Savunma ekipleri de geldi.

 

Uçakta arama çalışmaları sürdürülüyor.

 

İsrail donanması, dün Mersin limanına uğrayan bir gemiye Akdeniz'de el koyarak, Aşdod limanına çekmişti. Suriye'den yola çıktığı belirtilen gemide, Gazze'ye gideceği belirtilen tonlarca silah ve patlayıcı madde bulunmuştu.

 

Mersin bağlantısı üzerine İsrail, "Geminin Türkiye ile hiçbir ilgisi yok" açıklaması yaparken, Dışişleri de Türkiye'nin konuyla ilgili gereken araştırmayı yaptığını ifade etmişti.

 

 

 

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset