Süleyman Demirel'in sırrı!

Demirel, Nazmiye Demirel ile olan evliliğinin ilk yıllarında bir kız çocuğu sahibi oldu, ancak bu çocuk doğumundan iki sene sonra hayatını kaybetti. Çocuğun neden öldüğü ise hala sır perdesinin ardında gizli. 1948 yılında evlenen ve 62 yıldır evli olan Na

Süleyman Demirel'in sırrı!

Demirel, Nazmiye Demirel ile olan evliliğinin ilk yıllarında bir kız çocuğu sahibi oldu, ancak bu çocuk doğumundan iki sene sonra hayatını kaybetti. Çocuğun neden öldüğü ise hala sır perdesinin ardında gizli. 1948 yılında evlenen ve 62 yıldır evli olan Nazmiye-Süleyman Demirel çiftinin çocuklarının olmama sebebi Nazmiye hanımın 1951 yılında geçirdiği ateşli hastalık olarak gösteriliyordu.

Demirel ailesinin yakın çevresinden kişilerin açıkladığı bu büyük sır hakkında Süleyman Demirel herhangi bir açıklama yapmak istemedi. Bu çarpıcı iddianın merkezindeki isim olan Süleyman Demirel; yıllar boyunca Türkiye'nin siyaset sahnesinin en kalıcı, en renkli ve en çok tartışılan karakteriydi. 1 Kasım 1924 tarihinde Isparta'nın Atabey ilçesine bağlı İslamköy'de Hacı Yahya Demirel'in oğlu olarak doğan Demirel ilköğrenimini doğduğu köyde, ortaokul ve liseyi Isparta ve Afyon'da bitirdi. Süleyman Demirel'in, Cumhurbaşkanlığı'na veda etmesinin ardından Çankaya Köşkü tarafından "Çankaya'da 7 Yıl" adlı bir kitap yayımlanmıştı.

Bu kitapta, Demirel'in hayat hikâyesinin anlatıldığı "İslamköy'den Çankaya: Uzun İnce Bir İnce Bir Yol" başlıklı bölümde Demirel'in kendi ifadeleri de yer alır. Demirel'in ilkokul yılları kitapta, "...İlköğrenimini köyünde, alt katı ahır, üst tarafı okul olarak olarak kulanılan kerpiçten bir binada tamamlamıştır" diye aktarılıyor.

Şubat 1949'da İTÜ İnşaat Fakültesi'nden mezun olan Demirel, aynı yıl Elektrik İşleri Etüd İdaresi'nde göreve başladı. Önce 1949-1950, daha sonra 1954-1955 yıllarında ABD'de barajlar, sulama ve elektrifikasyon konularında ihtisas yaptı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler