Suiçmez Balta'yı yanlış anlamış

Türkiye'ye hizmet veren eski devlet büyüklerinin isimlerinin yaşatılmasından yana olduğunu ifade etti. Önce Parti Yönetimi Ardından Belediye Meclisi... Balta, “Benim verdiğim söz kendi adımadır. Bu söz Belediye Meclisi'nden çıkmış gibi algılanmamalıdır. B

Suiçmez Balta'yı yanlış anlamış

Türkiye'ye hizmet veren eski devlet büyüklerinin isimlerinin yaşatılmasından yana olduğunu ifade etti.

Önce Parti Yönetimi Ardından Belediye Meclisi...
Balta, “Benim verdiğim söz kendi adımadır. Bu söz Belediye Meclisi'nden çıkmış gibi algılanmamalıdır. Biz demokratik bir işleyişi esas alırız. Ben kişisel kanaatimi belirttim. Halen aynı görüşteyim. Ancak bu görüşümü önce Yönetim Kurulu'nda, ardından Belediye Meclisi'nde görüşeceğiz. Son karar o zaman belli olur” dedi.

AK PARTİ İl Başkanı Muhammet Balta, önceki gün kendilerini ziyaret eden DSP yöneticilerinin eski başbakanlardan Bülent Ecevit isminin yaşatılmasına yönelik taleplerine olumlu cevap vermesinin yanlış yorumlandığını söyledi. Türkiye'ye hizmet veren eski devlet büyüklerinin isimlerinin yaşatılmasından yana olduğunu kaydeden Balta, “Benim verdiğim söz kendi adımadır. Bu söz Belediye Meclisi'nden çıkmış gibi algılanmamalıdır.

Biz demokratik bir işleyişi esas alırız. Ben kişisel kanaatimi belirttim. Halen aynı görüşteyim. Ancak bu görüşümü önce Yönetim Kurulu'nda, ardından Belediye Meclisi'nde görüşeceğiz. Bu kurullarımızda görev yapan arkadaşların fikirleri önemli. Onlar da onay verirse neden olmasın” dedi.

 Balta'nın bu yaklaşımı ipe un sermek olarak yorumlanırken, kendisine yöneltilen, “Süleyman Demirel, A. Necdet Sezer gibi isimlerin de Trabzon'da yaşatılmasına onay verir misiniz?” şeklindeki soruya, “Benim için sorun yok. Ben bu konulardaki görüşümü söyledim” şeklinde cevap verdi.

Öte yandan AK Parti Belediye Meclis üyeleri Bülent Ecevit isminin Trabzon'da yaşatılması için bir emrivakiyi kabul etmeyeceklerini söyledi. AKP'li bir meclis üyesi, “Ecevit'in Trabzon'da hangi eseri var? Böyle bir talebi anlayamadık. DSP İl Başkanı Sibel Suiçmez, genel merkezine şirin gözükecek diye AK Parti'yi böyle birşeye alet etmesin.

Kendisi değil midir ki, daha 3 ay önce Türkiye'de her siyasi partiye avukatlık yapabileceğini ancak AK Parti'ye kesinlikle yapmayacağını söylemişti. Şimdi AK Parti'den böyle bir talepte bulunma hakkı yoktur. Gün boyu telefonlara cevap vermekten yorulduk. Mahalleler ayakta, ilçeler ayakta. Böyle bir teklifi yapmak için Sibel Hanım'ın empati yapması gerekir.

Kendileri Trabzon'a onca hizmeti olan Başbakanımız Sayın Tayyip Erdoğan'ın ismini Trabzon'da yaşatmak ister mi? Kendisinde bu hoşgörü varsa biz de düşünelim” dedi. Aynı meclis üyesi böyle bir kararın AK Parti'de derin tartışmalar yaratacağını ve kabul edilmesinin mümkün olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset