SP:Adayını çek bize destek ver

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, Bakan Özak'a“Adayını çek, bize destek ver” dedi. Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk N. Özak'ın “CHP yi burada iktidara taşıyan arkadaşlar halen daha Milli Görüş belediyeciliğinden bahsediyor” diyerek Saadet

SP:Adayını çek bize destek ver
Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Ömer Topaloğlu, Bakan Özak'a“Adayını çek, bize destek ver” dedi.


Bayındırlık ve İskân Bakanı Faruk N. Özak'ın “CHP yi burada iktidara taşıyan arkadaşlar halen daha Milli Görüş belediyeciliğinden bahsediyor” diyerek Saadet Partisi'ni oyları bölmekle suçlamasının ardından basın toplantısı düzenleyen SP Trabzon İl Başkanı Ömer Toplaoğlu sert açıklamalar yaptı.

AK Parti'nin adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon'da tutmadığını ve Bakan Özak'ında telaşının bundan olduğunu ileri süren Topaloğlu, “Eğer gerçekten Trabzon Belediyesi'nin CHP'de kalmasını istemiyorlarsa adayını geri çeksinler ve Saadet Partisi'nin adayı Mahmut Çizmecioğlu'na destek versinler. Çünkü kendi adayları Trabzon'da tutmamıştır, bunu kendileri de çok iyi bilmektedir” dedi.

GERİLİM SİYASETİ YAPIYORLAR

Türkiye'de yıllardır oynanan gerilim siyasetinin bu seçimlerde de oynandığını iddia eden Topaloğlu, “Bir yanda AKP-CHP doğuda AKP-DTP, halkımızı bu iki parti arasında tercih yapmak zorunda bırakıyorlar. Ama bunda başarılı olamayacaklar. 2002'den beri ülkemizi yönetmekte olan Sayın Başbakan, IMF politikalarının peşine takılmış gitmektedir” dedi.

İŞSİZLİĞE ÇARE BULMUŞSA BAŞBAKAN'ADA SÖYLESİN

AK Parti Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon'da 5 bin kişiye iş sözü vermesini değerlendiren Topaloğlu, “Türkiye işsizlikte dünya ikincisi konumundadır. Sayın Gümrükçüoğlu'nun böyle bir projesi varsa bunu Sayın Başbakan'a getirsin, Sayın Başbakan bu projeyi Türkiye'deki işsizlik sorununu çözmekte kullansın” dedi.

HİÇBİRİNİN ÇÖZÜMÜ YOK

AK Parti'nin yüzde 47 ile iktidar olduğunu ifade eden Toplaoğlu, “Halkımız ülkenin sorunlarını çözsün diye bu oyu iktidar partisine vermiştir. Bu doğruldu da ülkenin sorunlarının çözümü de iktidar partisinden beklenmektedir. Halkımız eğer bu oyu muhalefete verseydi, o zaman ülkenin sorunlarının çözümü muhalefet partilerinden beklenebilirdi. Ama görüyoruz ki ülkenin sorunları için onlarında çözüm önerileri yoktur. İşsizliğe ve ekonomiye çözüm üretebilen tek siyasi parti Saadet Partisi'dir” dedi.

CANALİOĞLU'NA HODRİMEYDAN

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na da eleştirilerde bulunan Toplaoğlu, “Trabzon Belediyesi'nin resmi internet sitesi, Sayın Canalioğlu'nun resmi sitesi gibi çalışmaktadır. Belediye, muhalefeti ile iktidarı ile herkesin belediyesidir. TRT'de yayınlanan ve tüm adayların katıldığı programa Sayın Canalioğlu katılmamıştır. Oysa biz katılıp neler yaptığını ve neler yapacak olduğunu orada anlatmasını isterdik. Sayın Canalioğlu'nun o aşamada bir programı olmuş olabilir. Buradan davette bulunuyorum: Bizim adayımız Sayın Çizmecioğlu ile istediği televizyon kanalında açık oturuma davet ediyorum. Tüm adayları açık oturuma davet ediyorum” diye konuştu.

CHP'Yİ İSTEMİYORSAN BİZE DESTEK VER
Bakan Özak'ın açıklamalarına cevap veren Toplaoğlu, “Biz hiçbir zaman bir bölen olmadık ve hiçbir siyasi partiyi ayrı görmedik. 1969'dan beri siyasetin içinde olduk, her türlü siyasi oluşumların içinde bulunduk. Bölenin ne demek olduğunu onlar daha iyi bilirler. Milli Görüş devam ederken Fazilet Partisi kapatıldığında asıl bölücülüğü onlar yapmıştır. Numan Kurtulmuş'un Genel Başkan olmasının ardından Saadet Partisi'nin iktidar yürüyüşü başlamıştır. Sayın Özak bir sıkıntı içerisindedir. AK Parti'nin adayı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu'nun Trabzon'da tutmadığını ve Bakan Özak'ında telaşının bundan olduğunu ileri süren Topaloğlu, “Eğer gerçekten Trabzon Belediyesi'nin CHP'de kalmasını istemiyorlarsa adayını geri çeksinler ve Saadet Partisi'nin adayı Mahmut Çizmecioğlu'na destek versinler. Çünkü kendi adayları Trabzon'da tutmamıştır, bunu kendileri de çok iyi bilmektedir” dedi.


HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler