Soylu’nun Trabzonspor Sevgisi

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu Zaman Gazetesi'ne verdiği demeç Karadeniz'de yankı uyandırdı.Zaman Gazetesi'nde yer alan haberin detayları şöyle:'Beyaz yürüyüş' sloganı ile Anadolu'yu dolaşarak genel başkanlığı kazanan Soylu, tam bir Karadeniz

Soylu’nun Trabzonspor Sevgisi

Demokrat Parti Genel Başkanı Süleyman Soylu Zaman Gazetesi'ne verdiği demeç Karadeniz'de yankı uyandırdı.

Zaman Gazetesi'nde yer alan haberin detayları şöyle:'Beyaz yürüyüş' sloganı ile Anadolu'yu dolaşarak genel başkanlığı kazanan Soylu, tam bir Karadenizli. Hamsi, mısır ekmeği ve Trabzonspor, vazgeçilmezleri. Eski bir futbolcu olan Soylu, Gaziosmanpaşaspor'da amatör olarak meşin yuvarlağın peşinden koşturmuş. Beylerbeyispor'da profesyonel olmuş. Ancak kasti bir faul sonucu sakatlanınca futbol hayatını noktalamış. Soylu, "Galiba bu olay nedeniyle bağışıklık kazandım. Siyasette de faul yapılıyor, zoruma gitmiyor." diyor.

Kıratın dizginlerini 38 yaşında eline alan Soylu, şimdi partisini seçimlere taşımanın heyecanını yaşıyor. Celal Bayar Köşkü'nde özel hayatını Zaman'a anlatan Soylu, üzerinde etkisini en çok hissettiği dedesi Alaybey Soylu'dan başlıyor. Merhumdan söz ederken gözleri doluyor DP liderinin. Lise 2'ye kadar dedesinin dizinin dibinde büyüdüğünü belirten Soylu, şöyle devam ediyor: "Hayatta yüzde 100 doğru bir adam olur mu? Dedem öyle bir adamdı. Hayatı, fakir fukaraya yardım ile, doğru bildiğini yaşamakla geçti. En çok, cami yaptırmak için uğraşırdı. Elimden tutup beni camiye götüren de oydu. Yaşadığı gibi de öldü."

Çocukluğunun büyük kısmı, doğduğu İstanbul'da geçmiş. Ancak Karadeniz'den hiç kopmamış. Çay ve fındık hasadında çalışmış. Sırtında çay taşımış... Bu yüzden belini incitmiş. Ağrısını bugün bile zaman zaman hissediyor. Çocukluğunda fındık toplarken ağacın üzerine çıkıp dalları eğdiğini gülerek anlatıyor Soylu. Şimdi ise aile olarak kivi yetiştiriciliği yapıyorlar. "Küçük bir tarladan bir ailenin geçimini sağlayacak kadar ürün elde ediyoruz." diyen Soylu'nun babasının yetiştirdiği kiviler, geçen yıl Of'un en iyisi seçilmiş. Tarımda alternatif ürünün önemini bizzat yaşadıklarını kaydeden Soylu, çiftçinin alternatif ürünlere yönelmesinde ilk yatırım bedelini devletin karşılaması gerektiğini vurguluyor. Soylu ailesi, aynı zamanda denizci. Dedesi ve babası yıllarca ekmeğini Karadeniz'in hırçın sularından çıkarmış.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset