Soylu'dan tarihe damga!

 Eski DYP'li ve Demokrat Partinin Trabzonlu  eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, , 1993 yılında Tansu Çiller'in Demirel'den görevi devralırken siyasi tarihin en ahlaksız diyaloguna maruz kaldığını açıkladı. Eski DYP'li ve Demokrat Parti nin Trabzonlu eski

Soylu'dan tarihe damga!

 

Eski DYP'li ve Demokrat Partinin Trabzonlu  eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, , 1993 yılında Tansu Çiller'in Demirel'den görevi devralırken siyasi tarihin en ahlaksız diyaloguna maruz kaldığını açıkladı. 

Eski DYP'li ve Demokrat Parti nin Trabzonlu eski Genel Başkanı Süleyman Soylu, 1993 yılına 'Cumhuriyet tarihinin en acıklı sahnesiydi" dediği Çiller ile Demirel arasında geçen sır diyalogtan bahsetti.

O dönemle ilgili açıklama yapan Soylu, 1993 yılında Tansu Çiller'in Demirel'den görevi devralırken siyasi tarihin en ahlaksız diyaloguna maruz kaldığını söyledi.

1993 DEMİREL ÇİLLER BULUŞMASININ SIR DİYALOĞU

Soylu; 1993 yılında Tansu Çiller genel başkan olduğu gün bu çatışmanın başladığını belirterek,  "Orada tarihi bir olay yaşanmıştır. Ben açıklamam ama biliyorum. Orada iki kişi var. Birisi Demirel, birisi Sayın Çiller... Sahibi açıklar açıklama gereği duyarsa... İnşallah yazar-çizer. Ama bir şey söyleyeyim. Türkiye'de vicdanlı her insanın, biraz ahlaki duygusu olan her insanın bu kadar mı olması lazım diyebileceği çok acıklı bir sahnedir o sahne... Belki cumhuriyet tarihinde, belki imparatorluk tarihinde böyle acıklı bir iş yaşanmamıştır. O günden itibaren başlamıştır bu işler..." diye konuştu.

 DEMİREL, ÇİLLER'İN YERİNE BEDRETTİN DALAN'I İSTİYORDU

 1993 kongresinde başarabilseydi o hakim grubun bugün Türkiye dışında bulunan Ergenekon sanığı Bedrettin Dalan'ı başbakan yapacağını anlatan Soylu, "Demirel Köşk'e çıktığında Başbakan adayı Bedrettin Dalan'dı. Dalan Demirel'in adamıydı. DYP'nin içerisindeki hakim grubun adayı Bedrettin Dalan'dı." dedi.

 ÇİLLER: BU KAVGAYA DEVAM ETMELİYDİM

 Soylu, görüşme sırasında Çiller'in bir de özeleştiri yaptığını kaydederek, "Ben 99'dan sonra da buna çok ciddi devam etmeliydim. Bu kavgaya devam etmeliydim" dediğini aktardı..

Soylu şunları söyledi;

"Tansu hanımın orada yaptığı bir özeleştiri var. Kendiyle ilgili yaptığı bir özeleştiri var. "Ben 99'dan sonra da buna çok ciddi devam etmeliydim" diyor. Yani "Bu kavgaya devam etmeliydim" diyor. Tabi, tabi...  "99'dan sonra da bu kavgaya hem de bütün gücüm ile devam etmeliydim" diyor. Şunu söyledi mesela dedi ki "Ben o dönem belki de Türkiye tarihindeki en ciddi problemi ortaya koydum." Hakikaten bizim ikinci demokrasi programı... Kendimizi anlatamadık o dönem. Güvenirliliğimizi yitirdik kamuoyunda... O süreçte o enformasyonun etkisinin devam ettiği ve kendisinin de anlaşılamamasından da büyük sıkıntı duyduğu..."

 ÇİLLER, ANILARINI KİTAPLAŞTIRACAK MI?

 Bu konularla ilgili ben hatıralarını yazacağını düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler