Soylu'dan Cindoruk'a sert tepki!

12 Haziran seçimleri yaklaşırken Demokrat Parti'de (DP) ilginç gelişmeler yaşanıyor. DP eski lideri Süleyman Soylu, CHP'ye açık çek veren Cindoruk'a 'habis' nitelemesi yaptı...Eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu

Soylu'dan Cindoruk'a sert tepki!

12 Haziran seçimleri yaklaşırken Demokrat Parti'de (DP) ilginç gelişmeler yaşanıyor. DP eski lideri Süleyman Soylu, CHP'ye açık çek veren Cindoruk'a 'habis' nitelemesi yaptı...

Eski Genel Başkan Hüsamettin Cindoruk, önceki gün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu ziyaret edip, "Emrinizdeyim." dedi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşmede, Cindoruk'un, "Partinizin gönüllü görevlisiyim. Merkez sağ seçmenin CHP'ye oy vermesi için kapı kapı dolaşmaya hazırım." dediği belirtiliyor. Bu açıklamalar, DP'nin eski lideri Süleyman Soylu'nun tepkisini çekti. Soylu, Cindoruk'un tavrını, "Yıllarca saklandıkları maskelerinin altında milletimizi oyaladılar. Şimdi de maskeleri düştü. Bunlar geçmiş dönemlerde DP'nin içindeki kötü huylu habislerdir. Artık yuvalarına dönüyorlar. Zaten bunların temel hedefleri DP'yi CHP'ye monte etmekti. Foyaları ve niyetleri çabuk ortaya çıktı." sözleriyle değerlendirdi.

Hüsamettin Cindoruk'un öteden beri DP'ye zarar veren bir tavır içinde olduğunu belirten Soylu, asıl adresin 'Güniz Sokak', yani eski Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel olduğuna işaret etti. 2007 seçimlerinde CHP'ye oy verdiği ortaya çıkan Cindoruk'un yerleşik düzenin devamını sağlamaya çalıştığını ifade ederek, "Bunların zihniyetinin temel işlevi, eski Türkiye'nin oligarşik anlayışının devam etmesidir. Bunların tutumları, üniversitelerde 'siyasi münafıklık' alanında tez konusu yapılmalıdır." diye konuştu. Ardından, Cindoruk'un 28 Şubat sürecinde oynadığı role dikkat çekti. DYP'yi nasıl böldüğünü hatırlattı. "Benim üzüntüm, saf ve temiz misyonunun temsilcilerinin bunlara aldanmasıdır." diyen Soylu, "Bu bir siyasal ilkesizliktir. Yıllarca demokrasiyi darbelerle engellemeye çalışan bir zihniyete hizmet etmek, siyasi ahlakla bağdaşmaz. Yazık ki demokrasi kavgası veren büyük bir davayı CHP'ye dönüştürme işlevine soyundular. Türkiye'nin demokrasi konusundaki ilerlemesine tahammül edemeyenler, aciz ittifaklar içerisindeler." şeklinde sert eleştiriler yöneltti.

Cindoruk'un daha partinin başında iken CHP'ye hizmet etmek için çırpındığını söyleyen Soylu, o dönem, "Partiyi CHP'ye peşkeş çekmeye çalışıyorlar." diye feryat ettiğini hatırlattı. Ardından, "Günlerce konuşsam bu durumun bu noktaya geleceğine kimseyi inandıramazdım. Herkesin bir hesabı var. Bir de Allah'ın hesabı var. Herkesin zihniyeti ortaya çıkıyor. Takke düştü kel göründü." ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu, DP'nin MHP tarafından geri çevrilen ittifak teklifini de şöyle değerlendirdi: "İttifak meselelerinde parti tabanının incitilmemesi esastır. Kutuplaşmayı, düşmanlığı tahrik edecek bir ittifak değil halkı rahatlatacak bir ittifaktır esas. İttifakları sadece Meclis'e girecek bir anlayış olarak görmek, partiler açısından zararlı sonuç çıkarabilir." dedi.

Öte yandan DP Genel Başkanı Namık Kemal Zeybek de Cindoruk'u eleştirerek, "DP üyesiyim' diyorsa, bu tür şeyler konuşması ve yapması yakışık alır bir tutum değil. Aksi takdirde kendisini istifaya davet ediyorum." diye seslendi.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset