Sorumlu kimse hesap vermeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, "Meraklı bir askerin ihmali, diyerek patlamayı bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılma hazırlıklarının, devlet yönetme ve iktidar olma sorumluluklarıyla bağdaşmadığı ortadadır"

Sorumlu kimse hesap vermeli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar'daki patlamaya ilişkin, "Meraklı bir askerin ihmali, diyerek patlamayı bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılma hazırlıklarının, devlet yönetme ve iktidar olma sorumluluklarıyla bağdaşmadığı ortadadır" dedi.

 
Afyonkarahisar'daki patlamada 25 askerin şehit olmasının milletimizi hüzne gömdüğünü ifade eden Bahçeli, "Bu patlamanın kaza mı, sabotaj mı olduğu konusunda görüş ayrılıklarıyla zaman geçirmektense tüm ihtimalleri hesaba katacak, titiz bir çalışma ve inceleme sürecine ihtiyat bulunmaktadır" dedi. Peşin açıklamalardan kaçınarak yanlış ve yanıltıcı bilgi verilmemesi gerektiğini vurgulayan Bahçeli, şöyle konuştu:
 
"Meraklı bir askerin ihmali, diyerek patlamayı bir kişiye yıkmanın ve işin içinden sıyrılma hazırlıklarının, devlet yönetme ve iktidar olma sorumluluklarıyla bağdaşmadığı ortadadır. Diğer yandan, sabotaj iddialarına bel bağlayarak kafaların bulanmasına ve kaygıların artmasına yol açan siyasi zihniyetlerin doğru ve tutarlı bir güzergahta olmadıklarını ifade etmeliyim. Afyonkarahisar'daki patlama, tüm ihtimaller göz önüne alınmalı, akli ve idari soruşturma tamamlanarak aziz milletimizle paylaşılmalıdır. Sorumlu her kim ya da kimlerse mutlaka hesap vermelidir."
 
Bizi kimse yenemeyecek
Devlet Bahçeli, ortak sevinçlerle olduğu kadar kayıp ve kederlerle bir olduklarını, beraberlik havasını soluduklarını anlatarak, "Şemdinli'de toprağa düşen evladımızın Fatiha'sı Edirne'de okundukça, Beytüşşebap'ta vurulan kahramanlarımızın yası Trabzon'da tutuldukça ve Afyonkarahisar'da son nefesini selavatla veren kardeşimizin duası Yozgat'ta yapıldıkça, Allah'ın izniyle bizi kimse yenemeyecek, kimse teslim alamayacaktır" diye konuştu. 
 
Hz. Muhammed'e hakaret içeren film
Hz. Muhammed'e hakaret içeren filmin Libya'dan Yemen'e kadar Ortadoğu'yu bir kez daha karıştırdığını ve kana buladığına işaret eden Bahçeli, "Kimden gelirse gelsin, bu terör saldırısını şiddetle kınıyorum" dedi. 
 
İslam karşıtı eylemleri, Hz. Peygambere yapılan hakaretleri ve taraflarını lanetlediğini vurgulayan Bahçeli, "Hz. Muhammed'i hedefine alan ve saldırgan bir tutum izleyen haçlı kampanyasının, Müslüman aleminde yeni bir tezgahın içinde" olduğunu savundu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler