Skandal kaset genel başkanı...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bir ''skandal kaset genel başkanı'' olduğunu ifade ederek, ''(Yarabbi sana hamdolsun) diyorum. Önceki bizim için gayet iyiydi, ama şimdi Sayın Kılıçdaroğlu geldi,

Skandal kaset genel başkanı...

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bir ''skandal kaset genel başkanı'' olduğunu ifade ederek, ''(Yarabbi sana hamdolsun) diyorum. Önceki bizim için gayet iyiydi, ama şimdi Sayın Kılıçdaroğlu geldi, bu çok daha iyi, işimiz çok daha kolay. Böyle muhalefet dostlar başına'' dedi.

Erdoğan, Beylikdüzü mitinginde yaptığı konuşmada, sağlıkta atılan adımlara değinerek, artık herkesin istediği hastaneye gidebildiğini, ilacını istediği eczaneden alabildiğini söyledi.

Bundan 8 yıl önce vatandaşın hastane kapılarında çok çile çektiğini, ameliyat için 8 ay sonraya gün verildiğini, parası olanın tomografi çektirebildiğini anlatan Erdoğan, iktidara geldiklerinde hastaneleri birleştirdiklerini anımsattı.

Beylikdüzü'nde 400 yataklı bir devlet hastanesi inşa edeceklerini belirten Erdoğan, ayrıca Olimpiyat Stadı'nın yanında 1,5 milyon metrekarelik alan üzerine şehir hastanesi kuracaklarını, aynı hastaneyi Anadolu yakasında da inşa edeceklerini, bu hastanelerin en ileri teknolojiyle donatılacağını söyledi.

Güneydoğu ve Doğu Anadolu bölgelerinde Sağlık Bakanlığına ait, dağlara tırmanan paletli ambulansların hizmet verdiğini belirten Erdoğan, eskiden şehir merkezinde birkaç adet olan ambulans sayınının bugün 10 kat arttığını ifade etti.

''MİLLETVEKİLİ ADAYIN SÖYLÜYOR''

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 8 yıl SSK'nın genel müdürlüğünü yaptığını hatırlatan Erdoğan, kendisinin de geçmişte SSK'lı olduğunu, hastane kapılarında kendisinin de çile çektiğini, tedavi için çok da paralar verdiğini dile getirdi.

''Neşter'' operasyonu davasının iddianamesini hazırlayan eski DGM savcısının, bugün CHP'nin Muğla milletvekili adayı olduğunu belirten Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Eski DGM savcısı iddianamesinde, Kılıçdaroğlu'nun genel müdürlük koltuğunda oturduğu SSK'da yolsuzlukların diz boyu olduğunu iddia ediyor ve sosyal güvenlik kurumlarındaki tabloyu şöyle özetliyor; 'Sosyal güvenlik kurumları devletin sırtında bir yüktür. Kurumlar iyi yönetilmemektedir. Bu kurumlarda yolsuzluk diz boyudur'. Bu zat, şu anda CHP'nin Muğla milletvekili adayı. Ben söylemiyorum Sayın Kılıçdaroğlu, milletvekili adayın söylüyor, senin hakkında söylüyor, senin başında olduğun kurumla ilgili söylüyor. Sen böyle bir yerden geliyorsun. 8 yıl yönettin orayı, ne yaptın? Batırdın. Baktın ki bu iş yürümüyor, gittin merhum Ecevit'e, 'Beni milletvekili adayı yapar mısın?) dedin. Merhum Ecevit, bunun batık SSK'nın başından geliğini bildiği için ne yaptı, Kılıçdaroğlu'nu veto etti, aday yapmadı. Şimdi de kalkmış bize diyor ki; 'Ecevit'e saygısızlık yapıyorsunuz'. Sayın Kılıçdaroğlu, bize sen siyaseti öğretme. Öğreneceğin çok şey var, yeni başladın siyasete.''

''KILIÇDAROĞLU, BİR SKANDAL KASET GENEL BAŞKANI''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun, bir ''skandal kaset genel başkanı'' olduğunu ifade eden Erdoğan, ''Böyle bir skandal kaset ortaya çıkmasaydı, bugün Kılıçdaroğlu diye biri var mıydı ortada? Sayın Baykal'ı ziyarete gidiyor, 'geçmiş olsun' diyor. Kapıya çıkıyor, soruyorlar; 'Benim genel başkanlıkla ilgili bir derdim yok' diyor. Ertesi gün de adaylığını açıklıyor. Tezgahı görüyor musunuz? Tezgah bu. 'Yarabbi sana hamdolsun' diyorum. Önceki bizim için gayet iyiydi, ama şimdi Sayın Kılıçdaroğlu geldi, bu çok daha iyi, işimiz çok daha kolay. Böyle muhalefet dostlar başına'' diye konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun Kanal İstanbul Projesi ile ilgili değerlendirmesine de değinen Erdoğan, ''Projeyi görüyor, 'burada insan yok' diyor. Kanal İstanbul'da on binlerce insan çalışacak, aş, iş sahibi olacaklar. Buralarda konutlar yapılacak, iş merkezleri olacak. Nasıl oluyor da insan yok diyorsun?. Bunların vizyonu, ufku yok'' dedi.

''DÜRÜST OL...''

İktidarı, MHP, DSP'den devraldıklarına işaret eden Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Türkiye'nin kamu net borç stokunun milli gelire oranı yüzde 61'di, şimdi yüzde 25. Devletin borçlanma faizi yüzde 63'tü, şimdi yüzde 7. Hesap ortada. Enflasyon yüzde 30'du, bugün ise 4.26. Tek haneli rakamdayız. Bu aradaki enflasyon kimin cebinden çıkıyordu? Sizin cebinizden çıkıyordu. Bu farkı asgari ücretin üzerine koyacaksın. Bu hesabı böyle yapacaksınız. Asgari ücret neyse onun üzerine enflasyon farkını koyacaksın. Çıkmış diyor ki; '12 milyon 700 bin yoksulluk var'. Kılıçdaroğlu'nun söylediği yoksulluk rakamı geldiğimizde 19 milyondu, şimdi 12 milyon 700 bin. Dürüst ol...

Yolsuzlukların olduğu bir Türkiye'de biz MHP'den IMF'ye olan 23.5 milyar dolar borçla devraldık ülkeyi. Şimdi IMF'ye olan borcumuz 5 milyar dolar. Önümüzdeki yılın sonuna kadar bunu bitireceğiz. IMF'nin kapısında siz köle oldunuz, ülkeyi kirlettiniz. Onlar kirletti, biz temizledik, çetelerden, mafyadan ve karanlık güçlerden temizledik, bugünlere geldik.''

''TEK DEVLETLE YARINLARA YÜRÜYECEĞİZ''-

Seçime 39 gün kaldığını söyleyen Erdoğan, şunları kaydetti:

''Bizde ayrım, ayrımcılık yok. Biz Türküyle, Kürdüyle, Lazıyla, Çerkeziyle, Romanıyla, Gürcüsüyle, Abhazasıyla, bütün etnik unsurlarla biriz, beraberiz, bütünüz. Yaradılanı, yaradandan ötürü severiz. Biz insan öncelikli bir dünyayı özledik. Önde insan, arkada devlet. Devlet insan için vardır, insan devlet için değil. Onun için yola çıkarken ne dedik 'tek millet' dedik. Çünkü milletin içinde tüm etnik unsurlar var. Ne dedik, 'tek bayrak' dedik. Bu bayrağımız rengini şehit kanlarından alıyor. Hilalimiz bağımsızlığın sembolü, yıldızımız şehitlerimizin sembolü. Onun için 'tek vatan, tek millet, tek bayrak' dedik ve durmadık 'tek devlet' dedik. Tek devletle yarınlara yürüyeceğiz ve topraklarımızda asla operasyona müsaade etmeyiz. Biriz, beraberiz, bütünüz.''

Başbakan Erdoğan'a, Beylikdüzü mitinginde, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ömer Dinçer, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdülkadir Aksu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşcu ile Hakan Şükür'ün de aralarında bulunduğu milletvekili adayları eşlik etti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset