Siz kim oluyorsunuz?

Başbakan Tayyip Erdoğan, "AKP kapatılırsa bağımsız aday olma, bir bilen olarak kenara çekil" diyen MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye en sert çıkışını yaptı. Seçimde bileğini bükemeyen Bahçeli'nin gayrimeşru bir teklif yaptığını savunan Erdoğan, "Siz kim oluyorsunuz? Siyaset merhamet dileyerek yapılmaz" dedi.

Siz kim oluyorsunuz?

AKP Grup toplantısında Bahçeli'ye tepki gösteren Erdoğan, şunları söyledi:

Kararı millet verir

"Bazı siyasetçileri hayretle, ibretle izliyorum. Yargı sürecinin sonuçlanmasını beklemeden kendilerini Anayasa Mahkemesi yerine koyup şimdiden yargısız infaz yapıyorlar, hesap kesiyorlar. Siyaseti tanzim edecek teklifler getiriyorlar. Böyle bir anlayışı hukuk da siyaset de kaldırmaz, milletin vicdanı ise hiç kaldırmaz. Ne diyorlar; Başbakan bir bilen olarak kenara çekilsin. Oysa demokratik siyasette kimin kenara çekileceğine, kimin ülkeyi yöneteceğine millet karar verir, millet.

Aldığın oy ortada

Anlamak mümkün değil. Siz kim oluyorsunuz! Bu yetkiyi size kim veriyor? Eğer millet size böyle bir yetkiyi vermişse aldığın oy ortada. Demek ki böyle bir yetkin yok. Böyle bir şeyi nasıl ağzına alırsın? Bu bir defa siyasi etikten tamamen uzak olma anlayışıdır. Milletin yüzde 47 oy aldığı bir partiye ve onun liderine bu tür gayrimeşru teklifler yapmak ne milli, manevi değerlerimize sığar ne evrensel demokratik değerlere.

Siz rakibinizin bileğin bükecek bir siyaset yapamayacaksınız, daha başarılı bir performans gösteremeyeceksiniz, ondan sonra 'Önümüzden çekilin' ricasında bulunacaksınız. Siyaset, rakiplerinizden ricada bulunarak, merhamet dileyerek yapılmaz. Siyaset, milletin gönlünü kazanarak, çok çalışarak yapılır."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset