"Siyaseti bırakırım demedim"

İşte Erdoğan yaptığı açıklamadan satır başları:"İki ülke arasında atılmakta olan adımların ne denli gelişmekte olduğunu müşahede ettik.Dünyaya açık serbest piyasa ekonomisine geçiş yapan bir Hindistan'ı görme olanağı bulduk.Hindistan'ın orta vadede dünyan

"Siyaseti bırakırım demedim"

İşte Erdoğan yaptığı açıklamadan satır başları:

"İki ülke arasında atılmakta olan adımların ne denli gelişmekte olduğunu müşahede ettik.

Dünyaya açık serbest piyasa ekonomisine geçiş yapan bir 'ı görme olanağı bulduk.

'ın orta vadede dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olacağı öngörülmekte.

Güvene dayalı ve faydalı bir ziyaret oldu.

En üst düzeyde görüşmelerimiz oldu.

Görüşmelerimiz neticesinde iki ülke arasındaki ticaret hacminin 6 milyar dolara çıkarılması yönünde bir siyasi irade oluştu.

Serbest ticaret anlaşması yönünde karar aldık.

Özel sektörlerimizi özellikle enerji, inşaat, otomotiv, turizm yönünde geliştirme yönünde mutabık kaldık.

Ceyhan-Kızıldeniz gibi somut projeler bağlamında bu projenin hayata geçirilmesi yönündeki adımlarımızı en kısa sürede atacağız.

Terörle mücadele konusunda işbirliğini geliştirme kararlılığımızı karşılıklı olarak vurguladık.

Oraya kadar gitmişken tarihimizin oradaki eserlerini görme imkanı bulduk. Tüm heyetimizle birlikte oraları gezdik. Nasıl ortak bir tarihin mensuplarını görmek bize gurur verdi.

Mevcut ilişkilerimizin G-20 zirvesinden hemen sonra tekrar gözden geçirmek gayet faydalı oldu."

Soru: “IMF ile ilgili rakamların yanlış telaffuz edildiği ifade edildiği söylendi. Son gelişmeler nedir? Seçimlerde birinci parti olmazsa siyaseti bırakırım dediğiniz söylendi. Bu konuda ne diyeceksiniz?”

"Şimdi ekonomi ile ilgili bakan arkadaşlarımızla oturup değerlendirme yapacağız. Netice nedir ne durumdadır arkadaşlarımızla görüştükten sonra açıklama yapacağız.

Siyaseti bırakırım demedim, genel başkanlığı bırakırım dedim.

Siyaseti yapmak genel başkan yapmakla sınırlı değil. Gelip oraya mıhlanıp kalmanın anlamı yok. Biz tüzüğümüzle de bunları kayıt altına aldık.

22 Temmuz seçimleri öncesi de değişti. Şimdi de diyorum. Temennin Türkiye'de siyasette bir şeyler olsun."

Soru: “Hindistan ziyaretiniz sırasında 'de bazı gelişmeler oldu. Genel >Merkez binasına ilişkin basında bazı haberler yer aldı. Nasıl değerlendiriyorsunuz?”

“Ben 'nin genel merkezindeki projenin mimarlarından değilim. Biz ziyaret ettiğimizde bazı şeyleri görme imkanı bulduk. Gördüğümüz kadarıyla başarılı bir proje. Ama demek ki zaman geçtikçe bazı ihtiyaçlar ortaya çıkıyor. Biz sadece kendi genel merkezimiz ile ilgili ne gerekiyorsa onu yaptık.”

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset