Sırrı Sakık'ın "mermi"si yalanlandı

İçişleri Bakanlığı, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, "Ankara Esenboğa Havalimanı'nda boş teslim ettiği silahının, Adana Havalimanı'nda mermi ile birlikte verildiği" iddiasının araştırılması için polis müfettişi görevlendirdi.İçişleri Bakanlığından yap

Sırrı Sakık'ın "mermi"si yalanlandı

İçişleri Bakanlığı, BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın, "Ankara Esenboğa Havalimanı'nda boş teslim ettiği silahının, Adana Havalimanı'nda mermi ile birlikte verildiği" iddiasının araştırılması için polis müfettişi görevlendirdi.

İçişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamada, Sakık'ın, 9 Aralık 2011'de saat 19.00'da Adana'ya gitmek üzere, Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldiği, silahının boş bir şekilde şarjörü ile tutanak karşılığında, yanındaki kişi tarafından havaalanı polisine teslim edildiği belirtildi.

Aynı gün, saat 20.40'ta, Sakık'ın, Adana Havalimanı Şube Müdürü tarafından karşılanarak misafir edildiği dile getirilen açıklamada, silahın kontrol edilerek Sakık'a imzası karşılığında tutanakla teslim edildiği vurgulandı.

Sakık'ın havalimanına geldikten 8 dakika sonra silahını teslim aldığı ve olağan bir şekilde, havalimanı şube müdürü tarafından aracına kadar uğurlandığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu konuyla ilgili fotoğraf ve tutanaklar internet sitemize yüklenmiş olup, iddiaların araştırılması için ayrıca, Bakanlığımızca Polis başmüfettişi görevlendirilmiştir. Görüntü ve tutanakların incelenmesi sonucunda, ilgili milletvekilinin silahını imzası karşılığında teslim aldığı ve daha sonra ortaya koyduğu iddiası ile ilgili yazılı veya sözlü herhangi bir itiraz ve beyanının olmadığı anlaşılmaktadır. Belge ve görüntüler itibarıyla bahse konu beyan ve iddiaların gerçeği yansıtmadığı, adı geçen milletvekilinin olağan bir şekilde hayatın doğal akışına uygun olarak karşılandığı ve uğurlandığı açıkça görülmekle birlikte iddianın takdiri yüce milletimizindir."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler