Sıra İstiklal Mahkemeleri'nde!

Başbakan Yardımcısı Arınç “Dersim’de hukuk yok. İstiklal Mahkemeleri’nde yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. Bir de onlar açıklanırsa, kaç tane Dersim faciasının yaşandığını hep beraber göreceğiz” dediYerel ve bölgesel ve ulusal yayın yapan dört TV kurulu

Sıra İstiklal Mahkemeleri'nde!

Başbakan Yardımcısı Arınç “Dersim’de hukuk yok. İstiklal Mahkemeleri’nde yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. Bir de onlar açıklanırsa, kaç tane Dersim faciasının yaşandığını hep beraber göreceğiz” dedi

Yerel ve bölgesel ve ulusal yayın yapan dört TV kuruluşunun ortak yayınında soruları yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Dersim’in CHP’nin içmeselesi olmadığını belirterek olayın 74milyon insanın, devletin, Türkiye’nin, siyasetin, hukukun olayı olduğunu söyledi. Bülent Arınç, Dersim tartışmasıyla ilgili olarak, “Devletin bir tek yüzü olmalı, o da hukuk. Dersim’de hukuk yok. İstiklalMahkemeleri’nde yaşanan olayları hepimiz biliyoruz. En azından ben biliyorum. Okuduğumiçin biliyorum. Bu konuda yazılanları biliyorum. Üç Ali’nin önce idamın infazına, bilahare şahitlerin celbine diye karar verdiğini biliyorum. Sorgusuz sualsiz çocuk yaşta olanların büyük acılar içerisinde idamedildiğini biliyorum” diye konuştu. İstiklalMahkemeleri’nin zabıtlarınıMeclis Başkanlığı yaptığı için bildiğini belirten Arınç, “Henüz değişmemiştir, açıklanmamaktadır. Bunun açıklanmasınaMeclis Başkanlığı karar verecek. Bir de onlar açıklanırsa, kaç tane Dersim faciasının yaşandığını hep beraber göreceğiz” açıklaması yaptı.

Arınç, Suriye’de yaşanan olaylarla ilgili olarak ise şöyle konuştu:

‘SURİYE’YE MÜDAHALE YOK’
“Kesinlikle Suriye’ye karşı ne dış müdahale istiyoruz ne de Türkiye’nin içinde bulunacağı şu veya bu şekildeki birmüdahaleyi kabul ediyoruz. Böyle bir şey kesinlikle yok. Çünkü hemTürkiye içindeki bazı siyasetçiler, hemde Türkiye dışından bazı siyasetçiler, Türkiye’nin bir şekilde Suriye’deki olaylara fiilenmüdahale edeceğini söylüyor. Böyle bir şeymümkün değil, külliyen yanlış. Böyle bir şey düşünülmüyor. Biz Suriye’deki olayların yöneticisi filan değiliz. Yeterki yönetim reformları bir an evvel yapsın, seçimlere gidilsin, demokrasi biraz daha güçlensin. Halkın istediği bu. Bu isteklere karşı tankları topları kullanmayın. Kullanırsanız, kendi halkınızla harp etmiş olursunuz. Onun dışında ne asker göndereceğiz nemüdahale edeceğiz ne de başkasınınmüdahalesine izin ve imkân tanımayacağız” şeklinde konuştu.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI ERDOĞAN’IN HAKKI’
Arınç, Başbakan Erdoğan’ın cumhurbaşkanı adayı olup olmayacağına ilişkin bir soru üzerine ise, “Günü geldiğinde halk, cumhurbaşkanını seçecek, kimaday olur kimaday olmalı onu da isimlendirmem. ‘Sayın Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığını hak ediyormu, layıkmı?’ derseniz, yerden göğe kadar. Yerden göğe kadar hakkı var diye düşünüyorum. Kendisi arzu edermi şartlar uygun olurmu, bir başka imkân sıkıntı doğarmı, bugünden görmek mümkün değil’’ yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler