Sezer'den Meclis'e Neşeli Veda

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 11. Cumhurbaşkanı seçimini bugün sonuçlandırması beklenen TBMM'ye veda ziyaretinde bulundu.TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sezer'i askeri törenle karşıladı. 14.40'da başlayan Sezer-Toptan görüşmesi başbaşa gerçekleşti. Görüşm

Sezer'den Meclis'e Neşeli Veda

Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, 11. Cumhurbaşkanı seçimini bugün sonuçlandırması beklenen TBMM'ye veda ziyaretinde bulundu.

TBMM Başkanı Köksal Toptan, Sezer'i askeri törenle karşıladı. 14.40'da başlayan Sezer-Toptan görüşmesi başbaşa gerçekleşti. Görüşmede Sezer'e kahve ikram edildi.

Toptan, Sezer'e, Yıldız Porselen tarafından üretilen el yapımı bir tabak hediye etti. Sezer'i yine askeri törenle uğurlayan Toptan, makam aracına binene kadar kendisine eşlik etti. Sezer de aracın içinden el sallayarak TBMM'ye veda etti.

Ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Toptan, yarın cumhurbaşkanı seçilmesi durumunda, Dışişleri Bakanı Abdullah Gül'e mazbatasını kendisinin götüreceğini söyledi.

Sezer, geçen hafta, TBMM'nin yeni başkanı Köksal Toptan ve divan üyelerinin kendisini ziyaret talebi üzerine, başkanlık divanı üyelerinin tümünü değil, bir kısmını kabul etmişti.

Eski başkan Bülent Arınç'ı görevi süresince hiç ziyaret etmeyen, karşılaştığı törenlerde mesafeli duran Sezer, bugün TBMM'ye veda turunda ise çok neşeliydi. Sezer, Toptan'la samimi bir şekilde tokalaştı, baş başa 20 dakika süren bir görüşme yaptı.Sezer, TBMM Başkanlık Divanı'nın bazı üyeleriyle de samimi bir havada el sıkıştı.

Sezer, Başkanlık Divanı üyelerinin de tümünü değil, bir kısmıyla karşılama sırasında tokalaştı.Ziyaretin ardından askeri törenle uğurlanan Sezer, tören kıtasına “Allaha ısmarladık'' diyerek Meclisten ayrıldı.

Muhafız Alayı'na da veda

Bu arada Sezer, daha önce de Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayı Komutanı Kurmay Albay Burhanettin Aktı'ya veda ziyaretinde bulundu. Ziyaret basına kapalı gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler