Sezer Veda Turlarına Başlıyor

Sezer, "Anayasa emriyle görevdeyim" diyerek, bir an önce emeklilik yaşamına başlamak istediğini ifade etmişti.Devlet protokolünün alt sıralarından başlayarak üst makamlara doğru veda ziyaretleri yapacak olan Sezer, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başk

Sezer Veda Turlarına Başlıyor

Sezer, "Anayasa emriyle görevdeyim" diyerek, bir an önce emeklilik yaşamına başlamak istediğini ifade etmişti.

Devlet protokolünün alt sıralarından başlayarak üst makamlara doğru veda ziyaretleri yapacak olan Sezer, TBMM Başkanı, Başbakan, Genelkurmay Başkanı, yüksek yargı organları başkanlarını da makamlarında ziyaret ederek "Hoşcakal" diyecek. Sezer, bu çerçevede Başbakan Tayyip Erdoğan'ı da Başbakanlıktaki makamında ziyaret ederek birlikte çalıştıkları dönem için teşekkür edecek. Sezer, son olarak Anıtkabir'i ziyaret ederek ve Anıtkabir Defteri'ne duygu ve düşüncelerini yazacak.


Sezer'e yakın bir kaynak, Cumhurbaşkanı'nın normal şartlarda 16 Mayıs'ta görevi devretmek üzere nisanda Harp Akademileri'nde yaptığı konuşma ile veda ettiğini, yeni Cumhurbaşkanı seçilemeyip seçim kararı alınmasıyla görev süresinin Anayasa gereği uzadığını anımsattı. Bu kaynak, Sezer'in yeni bir veda mesajı yayımlayabileceğini; ancak bu konuda henüz kesin kararını vermediğini bildirdi. Sezer'in, çok büyük bir sürpriz yaşanmazsa, Cumhurbaşkanlığını Abdullah Gül'e devrederken yapılacak sade törene eşler katılmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset