Sezer Törene Katılmayacak

23. Dönem 1. Yasama yılının başlaması nedeniyle 4 Ağustos Cumartesi günü geçici TBMM Başkanı Şükrü Elekdağ başkanlığında geçici katip üyeler, milletvekilleri ve Meclis bürokratları Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal M

Sezer Törene Katılmayacak

23. Dönem 1. Yasama yılının başlaması nedeniyle 4 Ağustos Cumartesi günü geçici TBMM Başkanı Şükrü Elekdağ başkanlığında geçici katip üyeler, milletvekilleri ve Meclis bürokratları Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından saat 15.00'te Genel Kurul toplanacak. Meclis, milletvekillerinin yemin töreninde ziyaretçilere açık olacak, ancak dinleyici locası 650 kişilik olduğu için sınırlı sayıda ziyaretçi alınabilecek.

Öte yandan, Meclis'in Dikmen kapısı girişindeki ziyaretçi salonuna da bir televizyon yerleştirilerek, ziyaretçilerin buradan da yemin törenini izlemeleri sağlanacak. Ancak yemin sırasında kulislere ziyaretçi kabul edilmeyecek.

Yemin töreninden sonra Meclisi Başkanı seçimi için Meclis çalışmalarına 5 gün ara verecek ve 9 Ağustos'ta Meclis Başkanı seçiminin ilk turu gerçekleştirilecek. 21. Dönem milletvekillerinin yemin törenine dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel katılırken, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer 22. Dönem milletvekillerinin 14 Kasım 2002 tarihinde gerçekleştirilen yemin törenine katılmamıştı. Bu törene dönemin Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, KKTC ziyareti nedeniyle katılmazken, kuvvet komutanları hazır bulunmuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset