Sezer, Erdoğan'ı Kabul etti.

Türkiye'nin 60'ıncı hükümetini kurma görevi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu listesini sunmak üzere Çankaya Köşkü'ne gitti.

Sezer, Erdoğan'ı Kabul etti.

Türkiye'nin 60'ıncı hükümetini kurma görevi alan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Bakanlar Kurulu listesini sunmak üzere Çankaya Köşkü'ne gitti. Görüşme, saat 15.30'da başlayarak yaklaşık 20 dakika sürdü.

Görüşme sonrasında Başbakan Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in kendisine, Bakanlar Kurulu listesini yeni cumhurbaşkanına sunmasının daha uygun olacağını söylediğini aktardı. Erdoğan, Sezer'in bu tavrını "siyasi jest" olarak değerlendirdi ve bunun tepkisel bir hareket olmadığını belirtti.

Ayrıca, Başbakan Erdoğan, Sezer'in listeye bakmadığını ve bu davranışının yeni cumhurbaşkanına yönelik bir jest olduğunu söyledi. Bu durumun, Sezer'in yeni kabinenin yapısını onaylamadığı anlamına gelmediğine dikkat çekti.

Başbakan Erdoğan, yeni kabinede kendisi dışında 24 bakanın yer alacağını ve icracı bakanlıklarda değişiklik yapılacağını belirtti. Turizm, Enerji ve Tabii Kaynaklar, Çevre ve Orman Bakanlıkları gibi alanlarda düşünülen değişikliklerin yeni yapılanmanın bir parçası olacağını ifade etti.

Ayrıca, Cumhurbaşkanı Sezer'in aynı gün Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt'ı da kabul ettiği belirtildi. Bu görüşme, yaklaşık yarım saat sürdü ve Büyükanıt'a, 30 Ağustos itibarıyla emekliye ayrılan Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Yener Karahanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Faruk Cömert de eşlik etti. Bu görüşme, Karahanoğlu ve Cömert'in Sezer'e veda ziyareti olarak gerçekleşti.

HABERE YORUM KAT
Trabzon Haber veya diğer kategorilerdeki haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Trabzon haberleri içerisinde yada diğer tüm haberlerde yapılan yorumlarda Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler