Şevki Yılmaz’ın Trabzon’daki sözlerine CHP'den sert yanıt: Yürü git işine

Eski Milletvekili ve Rize eski belediye başkanı İlahiyatçı Yazar Şevki Yılmaz, Trabzon’da verdiği konferanstaki sözleri CHPlileri çileden çıkardı.

Şevki Yılmaz’ın Trabzon’daki sözlerine CHP'den sert yanıt: Yürü git işine

Haber61/Haber Servisi

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, “Konferansta bir takım hurafeler anlatmış, tamamen saçmalamış.” derken CHP’nin eski Merkez İlçe Başkanı Muharrem Şahin de, “Yok adamın gözü kör olmuş beddua etmiş de yürü git işine ! Böyle şey olur mu? Madem o kadar alim var beddua etsinler de Corona virüsünü kaldırsınlar” dedi. 

Eski Milletvekili ve Rize eski belediye başkanı İlahiyatçı Yazar Şevki Yılmaz,  Yeniden Diriliş 2023 Derneği’nin organizasyonuyla Trabzon’da konferansta konuştu. Konuşmasının çoğunda Cumhuriyet Halk Partisi’ni suçladı.  KTÜ Prof. Dr. Osman Turan Kültür Merkezi’nde düzenlenen konferansta Yılmaz, “Kur’an’ı Kerim’i yere atıp çiğneyen zihniyetin adı CHP’dir” dedi.

CHP zihniyetinin zulmünün 1453’te başladığını iddia eden Yılmaz şunları söyledi;

“Siz CHP’nin hiç Anadolu’nun kapılarını İslam’a açan Malazgirt Zaferi’ni kutladığını gördünüz mü? Duydunuz mu? Ah ona oy verenler ah ! Ne zaman uyanacaksınız? Daha ne diyeyim size? Siz CHP’nin hiç Çanakkale Zaferini kutladığını duydunuz mu? Siz hiç CHP’nin İstanbul’un fethini kutladığını duydunuz mu? Ama Çanakkale’de dedemin katili Anzakları her sene anar ve kutlarlar. CHP’ye oy verenler bunları bilmez, duyanlar da onları desteklemekten zaten vazgeçiyorlar. Biz bilmiyorduk diyorlar” 
 
CHP'nin 1930’lu, 1940’lı yıllarda asmadığı İslam alimi kalmadığını söyleyen Şevki Yılmaz sözlerini daha da sertleştirerek, “Rahmetli babamdan dinlemedim ama bana 2 sene önce onun talebesi anlattı. Bana aynen şunları söyledi: “Babanı İnönü döneminde karakola götürdüler, Kur’an öğretiyor diye dakikalarca vurdular, dövdüler. Babanın burnundan kan geldi hiç sesini çıkarmadı devlet dövüyor diye kuzu gibi durdu. Sonra kafir bir komiser Kur’an’ı babanın elinden aldı yere attı ve üzerine çıktı, Kur’an’ı Kerim’i çiğnedi” İşte CHP budur ! O hasta kuzu gibi olan babam ellerini kaldırmış ‘Allah’ım benim gücüm yoktur kitabın sahibi sensin. Bu hainin gözlerini kör et’ demiş. Duanın o kadar yıldırım gibi kabul edildiği an nadirdir. Ellerini babam yere indirmeden komiserin iki gözü kör oldu. Biz o şahsı kör komiser bilirdik ama neden kör olduğunu geçtiğimiz yıllarda öğrendik. O günlerden bugünlere geldik”  

Yılmaz sözlerine şu şekilde devam etti: “1980’li yıllarda bir konferansımın sonunda 100 yaşında amca geldi yanıma. ‘Sen çok geziyorsun bu hatırayı anlat’ dedi ve şunları söyledi. “Ben 1933’te askerdim Ulus’ta. Kış günü tren istasyonuna hayvan vagonlu tren geldi. Komutan bu trene nöbet tutun dedi. İneklere niye nöbet tutalım dedik. ‘Bu vagonlarda inek yok burada Konya’dan getirilen 400 alim var yarın Ulus Meydanında idam edilecekler diyerek ağladı”  Diyeceğim o ki bu ülkede en büyük darbe milletin seçtiklerinden önce Allah’ın kitabı Kur’an’a, Resullallah’a hayatına, bize dinle tanıştıran harflerimize yapıldı. Batı’da gavurluk adına ne varsa getirdiler. Bu nesli Allah’ından peygamberinden, kitabından uzaklaştırdılar ama yıkamadılar. Toprak altında milyonlarca kefensiz yatan şehidin torunu bunlar yıkamazlar. Ama bu kafirleri dinlemeyen iki tane şehir vardır bunlardan biri Trabzon’dur diğeri Rize’dir. O ağır şartlarda bile yüzlerce, binlerce hafız yetiştirdiler. Türkiye’nin dört bir tarafındaki şehirlerin alimlerini astı CHP ! İslam medeniyetini savundu diye bu şehirlerin hepsindeki alimler idam edildi. Bu şehirlere yardım ve yatırım belli bir dönem yasaktı. Hacc’a gitmek, Hac yolu 1951 yılına kadar yasaktı. Hac’ı yasaklayanlarla beraber olunur mu? Ben size anlatıyorum siz de bu dönemleri gençlere anlatın. Bu millet Menderesi getirdi. İmam hatiplerin temelini attı. Şimdi ise AK Parti gençlerle geliyor korkarım gençlerle gidecek. Yeni nesil bu anlattıklarımı bilmiyor. Bu ülkede maddi manevi ne zulümler görüldü. Bu ülkede CHP’nin Yunan’ın İngiliz’in yapamadığını yaptığını Allah’ın evine gitmenin 1951 yılına kadar yasak olduğunu herkes bilmeli” 

Adnan Menderes’in Osmanlı hanedan üyelerine sahip çıktığı için asıldığını belirten Şevki Yılmaz, “Menderes Osmanlı ailesine af çıkardığı için asıldı. Bir millet, ailesini ülkesinden kovar mı? Var mı dünyada örneği? Aileyi yurt dışına kovan başka millet var mı? Ama millet kovmadı CHP zihniyeti kovdu. Rus çarı bu gavurluğu düşmanı Şeyh Şamil’e yapmamıştır. Osmanlı hanedanına mensup insanları gemilere zorla bindirdiler. Sultan Vahdettin ülkeden kaçmış diyorlar. Ne kaçmış ya ! Askerin dipçiğinin altında Sultan zorla gemiye bindirildi. Vahdettin Sakarya’nın da Dumlupınar’ın da Anafartaların da vallahi billahi başkomutanıdır.  Bu savaşlarda Türkiye Cumhuriyeti kurulmuş muydu? Osmanlı Devleti vardı. Sahte kahramanlar üretmişiz. Niye yalan söylüyorsunuz bu gençlere? Kur’an ile, sakalı şerifle bütün milletvekilleri ilk mecliste İslam’a bağlı kalacaklarına, İslam şeriatına uygulayacaklarına, Vahdettin’e tabi olacaklarını söylediler. Sonradan ise bütün bu ihanetler oldu. Osmanlı hanedan üyesi hanımlar gece yüzlerini kapatıp pazar yerlerine atılmış domatesle biberle yaşadı yıllarca. Paris tren istasyonunda Osmanlı aile fertlerine dilencilik yaptırdı CHP. Bir kız gelmişti vakti zamanında yanıma. “Yakamdaki CHP rozetimi yırt, parçala. Bu ihaneti bilmiyordum” dedi. İşte CHP zihniyeti budur. Recep Tayyip Erdoğan kardeşimizi savunmak bu yüzden bizim görevimizdir” diye konuştu.  
 

BU SÖZLERE CHP’DEN ANINDA YANIT GELDİ 

TARİHİ YALANLAR SÖYLEYEREK OYALIYOR

CHP Trabzon İl Başkanı Ömer Hacısalihoğlu, Şevki Yılmaz ve onun gibi insanların kronik Atatürk, Cumhuriyet ve CHP düşmanları olduğunu kaydederek, “Şevki Yılmaz verdiği konferansta bir takım hurafeler anlatmış, tamamen saçmalamış. Anafartalar’ın, Dumlupınar’ın, Sakarya’nın başkomutanı Vahdettin’dir diyen bir kişiyi bu toplumun ciddiye alacağını zannetmiyorum. Şevki Yılmaz ve onun gibi düşünenler şunu çok iyi bilsin. Bu toplumun kalbinden ne Cumhuriyeti ne Atatürk’ü silemezler, silemeyeceklerdir. Bunlar yalan tarihle insanların beyinlerini oyalıyorlar” diye konuştu. 
Şevki Yılmaz’ın çok da dikkate alınacak bir kişi olmadığını kaydeden Hacısalihoğlu, “Atatürk ve onun silah arkadaşları Kur’an-ı Kerim’in bu topraklarda çiğnenmesini, ayaklar altına alınmasını engellemiştir. CHP zihniyeti dedelerinin, ninelerinin Yunan postalı altında ezilmesini engellemiştir. Şevki Yılmaz bunu böyle bilsin. Kendisinin konuşmalarından ciddiye alınacak biri olmadığı anlaşılıyor. O ve onun gibiler hurafeleri sadece tarihte değil dinde de kullanıyor. Bu ülkede kiliseler yerine camiler ve minareler varsa bunun sebebi Atatürk ve silah arkadaşlarıdır. Şevki Yılmaz bunu böyle bilsin” şeklinde konuştu.

YÜRÜ GİT İŞİNE 

CHP eski merkez ilçe başkanı Muharrem Şahin de, “Yürü git işine!” dedi. 
Muharrem Şahin Şevki Yılmaz’ın baştan aşağı tamamen yalan konuştuğunu belirterek, “Ben Pazarkapı çocuğuyum. Pazarkapı’da ben çocukken benim babaannem hafız teyzelerin evine tatil zamanlarında Kur’an öğrenmeye yollardı. Bu insanlar bedava Kur’an öğretirdi ilkokul çocuklarına. Pazarkapı’da, Trabzon’un merkezinde burada Kur’an ile kimsenin bir alıp vermediği yoktu. Niye Kur’an öğretiyorsun diye, niye okuyorsunuz diye kimse bir şey dememiştir. Hal böyleyken Şevki Yılmazın babasını dedesini Allah’ın dağında Atatürk gidip görüyor. Böyle şey olur mu? Ben camii cemaatiyim. Elhamdülillah Müslümanım. Namazımda niyazında insanım. Camilere gidiyorum bomboş ! Dinle dalga geçmeye başladı millet. Şevki Yılmaz denilen adamın söyledikleriyle dalga geçiliyor ama zararı yine din çekiyor. Sen bunları söylemeye utanmıyor musun? Yok adamın gözü kör olmuş beddua etmiş de yürü git işine ! Böyle şey olur mu? Madem o kadar alim var beddua etsinler de Korona virüsünü kaldırsınlar. Bu yaşananlara üzülüyorum. Hayır bu konferansa gidip bu adamı nasıl dinleyip alkışladılar? Bunu da anlamıyorum. CHP’yi din üzerinden eleştirmek kimsenin haddi değildir. Altına leke tutmaz, pas yapışmaz. Bunu böyle bilsinler” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset