Şenes Erzik'le sürpriz buluşma

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanlığı için adı geçen UEFA Asbaşkanı Şenes Erzik'i, Dolmabahçe'deki çalışma ofisinde kabul etti.

Şenes Erzik'le sürpriz buluşma

UEFA Birinci Başkan Vekili Şenes Erzik, Başbakan Erdoğan’la, 21-22 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek UEFA kongresini konuştuklarını söyledi, “Türkiye 34 yıl sonra böylesine önemli bir organizasyon gerçekleştirecek, insanlar hâlâ benim federasyon başkanı olup, olmayacağımı konuşuyor” dedi

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı, Dolmabahçe’deki çalışma ofisinde cuma günü ziyaret eden ve adı yeniden Futbol Federasyonu Başkanlığı için gündeme getirilen Şenes Erzik fena patladı.

UEFA Birinci Başkan Vekili sıfatıyla yaptığı ziyaretin farklı yorumlanmasına tepki gösteren Erzik, “Benim birinci önceliğim 21-22 Mart’ta İstanbul’da yapılacak UEFA kongresi. Tamamen bu organizasyona konsantre olmuş durumdayım. Sayın Başbakan’a bu konuyla ilgili bilgi verdim. Kendisi, UEFA kongresinin ev sahibi olarak orada bulunacak ve bir konuşma yapacak. 34 yıl sonra Türkiye böylesi önemli bir organizasyon gerçekleştirecek, insanlar hâlâ benim federasyon başkanı olup olmayacağımı konuşuyor. İnanın şaşırıyorum, çok kimsenin bu kongreden haberi bile yok. Bu nasıl iştir anlamadım” diye konuştu.

Başbakan’dan güvence

Mehmet Ali Aydınlar’ın, Türkiye Futbol Federasyonu başkanlığı görevinden istifa etmesi nedeniyle UEFA kongresi sürecinin aksamasından endişe duyduğunu ve Türkiye için büyük önem taşıyan organizasyonun layıkı ile gerçekleştirilmesi için çaba gösterdiğini anlatan Şenes Erzik şöyle devam etti:

“53 ülkenin federasyon başkanları ve üst düzey yöneticileri 21 Mart’ta İstanbul’a gelecek. Bu organizasyonu almak için ne büyük gayret gösterdik, sanırım unutuluyor. Sözü ben vermişim, şimdi kenara çekilip, olup biteni mi seyredeceğim? Sayın Başbakanımız sağolsun bundan önce olduğu gibi UEFA kongresi için de hükümet güvencesi verdi. Bu belirsizlik sürecinde kendisine gösterdiği teveccüh ve destek için Türk futbolu adına teşekkür ediyorum.”

UEFA ile temas

Başbakan Erdoğan ile yaptığı görüşmeden hemen sonra 1. Başkan Vekili olduğu UEFA’ya kongre hazırlıkları ile ilgili bilgi aktaran Erzik, dün sabah da Futbol Federasyonu başkanlığına vekalet eden Hüsnü Güreli ve yönetim kurulu üyesi Servet Yardımcı ile bir toplantı yaptı.

Şenes Erzik, Güreli ve Yardımcı’ya kongrenin sağlıklı bir şekilde yapılabilmesi için hazırlıkların gözden geçirilmesi ve sürecin aksamadan sürdürülmesi talebini iletti. Hüsnü Güreli de, sadece Türk futbolu değil, Türkiye’nin tanıtımı açısından da hayati önem taşıyan kongrenin hazırlıklarını görev tarihleri olan 27 Şubat’a kadar eksiksiz yerine getirecekleri taahhütünü verdi.

‘Elbette konuşuldu’

Erdoğan ile yaptığı görüşme farklı yorumlara yol açan Erzik, “Başbakan futbolda yaşanan kriz dönemi ile ilgili bilgi istedi mi? sorusuna “Sayın Başbakan her zaman futbolun sorunlarıyla yakından ilgilenmiştir. Elbette istifalar sonrası mevcut durum hakkında görüş alış verişinde bulunduk. Ancak tekrar ediyorum şu an birinci önceliğimiz ve sorumluluğumuz, UEFA kongresinin herhangi bir aksaklığa sebep olmadan yapılabilmesidir. 22 Mart akşamı her şey yolunda giderse sanırım o günün en mutlu insanlarından biri ben olacağım” yanıtını verdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset