Şemdinli'de kontrol kimde?

 Şemdinli'de yaşanan şiddetli çatışmalar sonrasında PKK ve BDP cephesinden gelen iddialarla gündeme gelen soru köşe yazılarında da gündeme geldi. Şemdinli'de kontrol kimde, PKK'nın alan hakimiyeti iddiası doğru mu? BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bö

Şemdinli'de kontrol kimde?

 

Şemdinli'de yaşanan şiddetli çatışmalar sonrasında PKK ve BDP cephesinden gelen iddialarla gündeme gelen soru köşe yazılarında da gündeme geldi. Şemdinli'de kontrol kimde, PKK'nın alan hakimiyeti iddiası doğru mu?

 

BDP Eş Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bölgede 400 km. karelik bir alanın PKK'nın denetimine girdiği yönündeki iddiasını gündeme alan Yeniçağ yazarı ve "terör uzmanı" Ümit Özdağ ilginç bir yorum getirdi. Özdağ, bölgedeki denetimin kimde olduğuna yanıt aradığı yazısında "Kim yalan söylüyor?" diye sordu ve tartışma yaratacak bir yanıt verdi:

 

"Bence PKK’nın alan hakimiyetinden çok söz konusu olan AKP Hükümetinin askeri birlikleri “mümkün olduğu kadar” alandan uzaklaştırarak, şehit sayısını düşük tutarken, PKK’nın alanda ister istemez etkinliğini artırmasıdır."

 

Yeniçağ yazarı, "Bu saldırılar PKK’nın alan hakimiyeti midir yoksa AKP Hükümetinin TSK’yı büyük ölçüde birliklerine çekmesinin bir sonucu mudur?" diye sorduğu yazısında şöye yazdı:

 

BDP eş başkanı Selahattin Demirtaş birkaç günden buyana PKK’lıların Hakkari kırsalında 400 kilometrekarelik bir alanı denetim altında tuttuğunu ileri sürüyor. Demirtaş, TSK’nın kara operasyonu yapmadığını sadece havadan uçaklar ve helikopterler ile PKK ile savaştığını iddia ediyor. Demirtaş’ın iddiaları bununla da kalmıyor. Hakkari’nin Şemdinli ile Çukurca arasındaki bölgelerinde askerlerin yol kontrollerini kaldırdıklarını, buradaki askerlerin çekildiğini, bu bölgede denetimin PKK’lı teröristler tarafından yapıldığını ileri sürüyor ve ekliyor, “İnanmayan Bakan veya bir yetkili varsa birlikte gidelim.”  

 

Evet, Hakkari’de özellikle Şemdinli-Çukurca-Hakkari merkez üçgeni, Hakkari ilinin en zor coğrafyasının bulunduğu ve K. Irak’tan saldırılara en açık olan yerdir. Şemdinli olayları sırasında AKP Hükümetinin PKK terörünün üzerine yanlış gidiş şekli PKK’yı şımartmıştır. PKK’lı teröristler, küçük gruplar halinde bölgede dolaşmaya ve taciz eylemlerine devam etmektedirler. Bu saldırılar PKK’nın alan hakimiyeti midir yoksa AKP Hükümetinin TSK’yı büyük ölçüde birliklerine çekmesinin bir sonucu mudur? Bence PKK’nın alan hakimiyetinden çok söz konusu olan AKP Hükümetinin askeri birlikleri “mümkün olduğu kadar” alandan uzaklaştırarak, şehit sayısını düşük tutarken, PKK’nın alanda ister istemez etkinliğini artırmasıdır.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset