Selahattin Çebi: “Fatura derdi olmayanın, maliyet derdi olmaz”

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahattin Çebi'den Anayasa fırlatma krizi ile ilgili açıklama.

Selahattin Çebi: “Fatura derdi olmayanın, maliyet derdi olmaz”

AK Parti Ortahisar İlçe başkanı Selahattin Çebi, “Koltukta oturarak, kırmızı ışıkta durarak 638 Milyar zarar vermek, sefaletin ve felaketin kaynağı olmak eski Cumhurbaşkanı sıfatı ile sona ermez” dedi.

Çebi, eski Cumhurbaşkanı Ahmet Nejdet Sezer’in Başbakan Bülent Ecevit’e Anayasa kitapçığı fırlatması olayı ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Selahattin Yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

“Kitap fırlatmanın maliyeti 638 milyar Türk Lirası, en az 30 yıl geriye giden bir ülke haline geldik. Bu ağır faturanın bedelini Aziz milletimize ödetenler tarih önünde hala aklanmış değillerdir. 10’uncu Cumhurbaşkanı Sezer, bundan tam 18 yıl önce dönemin Başbakanı Bülent Ecevit’in yüzüne anayasa kitapçığı fırlatarak, Türkiye’nin büyük bir kaosa sürüklenmesine sebep oldu. Faizlerin tavan yaptığı, 19 bankanın battığı, ülkenin yarı yarıya küçüldüğü kavga neticesinde milli iradeye verilen büyük bir zararın olduğu açık ve net bir şekilde ortadır.

Bir gecede fakirleşen Türkiye'deki piyasalar, devletin zirvesindeki bu tartışmayla altüst oldu. Borsa düştü, repo faizleri tarihin en yüksek seviyelerine fırladı. Döviz ve faizler tırmanışa geçti. İstihdamda da derin ve bedeli ağır bir tablo ortaya çıktı. Milli Güvenlik Kurulu toplantısında ülkenin milletin güvenliği konuşmak yerine Anayasa kitabını fırlatan Cumhurbaşkanı Sezer’in bu ülkeye 638 milyar TL zararı vardır.

Bu krizden dolayı 2001’den 2011 yılına kadar 638 Milyar Lira borç ödendi. Bu para ile 74 tane daha Yavuz Sultan Selim Köprüsü, 140 Avrasya Tüneli, 34 Marmaray, 15 tane Kanal İstanbul yapmış olur idik.

Öyle devlet adamlığı siyaset kolay iş değildir. Vatan millet bayrak sevdası ister. Milletin dertleri ile dertlenmek mazlum coğrafya ile aynı iklimi yaşamak gerekir. Koltukta oturarak, kırmızı ışıkta durarak 638 Milyar zarar vermek sefaletin ve felaketin kaynağı olmak eski Cumhurbaşkanı sıfatı ile sona ermez. Bu büyük Millet şimdi olduğu gibi, Ferhat gibi dağları delerek milletine hizmet yolunda aşk ile gece-gündüz, durmadan, yorulmadan, bıkmadan, usanmadan yürüdükçe milletinin de yürüdüğü liderlik ister.”
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset