Şehit eşi için 5 Bin 294 lira maaş

TBMM Başkanlığı'na sunulan Şehit Yakınları ile Gazilerin Toplumsal ve Ekonomik Durumlarının İyileştirilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine göre, harp ve vazife malulleri ile şehit dul ve yet

Şehit eşi için 5 Bin 294 lira maaş

TBMM Başkanlığı'na sunulan Şehit Yakınları ile Gazilerin Toplumsal ve Ekonomik Durumlarının İyileştirilmesi ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmündeki Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifine göre, harp ve vazife malulleri ile şehit dul ve yetimlerine ödenen aylıklar artırılacak.

Buna göre; ilgili güvenlik görevlisi ile şehit dul ve yetimlerine 1. Derece maluliyette 5 bin 294 TL, 2. Derece maluliyette 4 bin 633 TL, 3. Derece maluliyette 3 bin 971 TL, 4. Derece maluliyette 3 bin 640 TL, 5. Derece maluliyette 3 bin 309 TL, 6. Derece maluliyette ise 2 bin 978 TL aylık ödenecek.

DEVLET SORUMLULUĞU

Kore ve Kıbrıs Barış Harekatı gazilerine, bir işte çalışıyor olsalar da şeref aylığı ödenecek. Şeref aylığı net asgari ücret kadar olacak.

Kamu kurum kuruluşlarının personel sayısının yüzde 1'i yerine yüzde 2'sinin terörle mücadele sırasında şehit düşenlerin yakınları ile malullerin kendisine veya çalışamayacak durumdaki malullerin yakınlarına ayrılması öngörülüyor.

Teklifte, bekar şehidin yakınının da işe yerleştirilmesi düzenleniyor.

Teklifin gerekçesinde “Şehit aileleri ile gaziler ve ailelerinin yaşam standartlarının yükseltilmesi, onların hak ettikleri toplumsal desteğe sahip olması ve imkanlarının arttırılması ile Anayasa'nın ilgili maddelerinde devlete yüklenen sorumluluklar da gerçekleşerek, toplumun bir borcu da yerine getirilmiş olacaktır” denildi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset