Seçmen listesinde ismi olmayanlar dikkat! Yarın son gün

Seçmen listeleri 4 Ocak'ta askıya çıkarılmıştı. Listede ismini bulamayanlar için son başvuru günü yarın.

Seçmen listesinde ismi olmayanlar dikkat! Yarın son gün

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) seçim takvimi işlemekte. 4 Ocak'ta seçmen listeleri askıya çıkarıldı ve 17 Ocak Çarşamba saat 17.00'ye kadar seçmenler isimlerini kontrol edebilecekler. Eğer bir kişi ismini listede bulamazsa, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuruda bulunması gerekecek.

Seçmen kaydı sorgulama işlemleri, Yüksek Seçim Kurulu'nun internet sitesi, çağrı merkezi, Seçmen Sorgulama Mobil Uygulaması ve e-Devlet üzerinden gerçekleştirilebiliyor.

Bilgileri sorgulama ve itiraz dönemi 4 Ocak'ta başlamıştı ve 17 Ocak'a kadar sürecek. Bu tarihe kadar seçmen listelerinde güncelleme yapmak mümkün olacak. Ayrıca, seçmenlerin bağlı oldukları muhtarlıklarda seçmen listeleri 17 Ocak'a kadar askıda kalacak.

Listede adı bulunmayanlar, seçmen niteliği taşıdıkları durumda başvuru yapabilirler. Ancak, başvuruda bulunanlar herhangi bir hizmete ait faturayı veya kira sözleşmesini ibraz etmek zorundalar.

Öğrenciler, öğrenim gördükleri yerleşim yerlerinde oy kullanmak istiyorlarsa muhtarlık bölgesindeki kimlik veya adres bilgilerindeki hataları düzeltmesi gerekecek.

Seçmen bilgi kağıtlarının dökümü ve dağıtımı ise 29 Şubat'ta başlayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset