Seçmen listesi için TIKLAYIN

Türkiye genelinde 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için 5 Ocak Perşembe sabahından itibaren askıda bulunan seçmen listeleri, bugün mesai bitiminde askıdan indirilecek.*SEÇMEN LİSTESİNDEN İSMİNİZİ KONTROL ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ Seçmenle

Seçmen listesi için TIKLAYIN

Türkiye genelinde 29 Mart 2009 Pazar günü yapılacak olan yerel seçimler için 5 Ocak Perşembe sabahından itibaren askıda bulunan seçmen listeleri, bugün mesai bitiminde askıdan indirilecek.

*SEÇMEN LİSTESİNDEN İSMİNİZİ KONTROL ETMEK İÇİN TIKLAYINIZ

Seçmenler ve siyasi partiler, seçmen kütüklerine 5 Şubat Perşembe günü mesai bitimine kadar itiraz edebilecek.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı'ndan derlenen bilgilere göre, Adres Kayıt Sistemi'ne göre düzenlenen listelere askıda kalacakları 30 Ocak cuma gününe kadar muhtarlıklarda bakılacak. Seçmen niteliği taşıdığı halde listede ismi olmayanlar, oturduğu yerden başka bir muhtarlık askı listesinde adı yazılanlar, öğrenim gördüğü yerde oy vermek isteyen öğrenciler, listede ismi, kimlik numarası ya da adresi yanlış yazanlar ve vatandaşlık durumu değişenler ilgili nüfus müdürlüğüne başvurabilecek.

İtirazlar, İlçe Seçim Kurulu başkanları tarafından 7 Şubat 2009 tarihinde kesin alarak karara bağlanacak ve kesinleşen listeler üzerinde hiçbir değişiklik yapılmayacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset