Sebahat Tuncel rest çekti!

BDP'li Sebahat Tuncel gerekirse bizi gözaltına alın diyerek rest çekti.Devrimci Karargah davasında 13 Ağustos'ta tahliye edilen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğl

Sebahat Tuncel rest çekti!

BDP'li Sebahat Tuncel gerekirse bizi gözaltına alın diyerek rest çekti.

Devrimci Karargah davasında 13 Ağustos'ta tahliye edilen Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) Genel Başkanı Rıdvan Turan ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu basın toplantısı düzenlendi.

Turan ve Kayserilioğlu'na BDP İstanbul Milletvekilleri Sebahat Tuncel, Sırrı Süreyya Önder, Levent Tüzel, BDP Mersin Milletvekili Ertuğrul Kürkçü ve BDP eski milletvekili Akın Birdal da basın toplantısına katılarak destek verdi.

Toplantıda konuşan BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel , kendisinin de 8.5 ay cezevinde tutuklu kaldığını hatırlatarak, " Bunun hesabını kim verecek. Büyük bir hukuksuzluk bu" dedi.

MÜCADELEMİZİ YÜKSELTMEMİZ GEREK
Sırayı bozmaya her zaman aday olduklarını anlatan Tuncel, " Sıraya girmeden bundan sonrakilerin de sıraya girmemesi için yapacaklarımız var.

Yapmamız gereken şeyler var. Bu birliği bozmaya çalışanlara karşı birlik ve mücadelemizi yükseltmemiz gerekiyor. Zamanımız yok bu arkadaşlarımız blok çalışmalarına daha güçlü katılmak zorundalar" diye konuştu.

GELİN BİZİ TUTUKLAYIN
Tuncel, "Bugünlerde herkes bir liste oluşturmuş bin 400 kişiyi tutuklayacaklarmş. Sırayı bozuyoruz diyoruz ya, ben kendi adıma bu sırayı bozmak isterim bizi tutuklayacaklarsa, bizi tutuklayınca

savaş bitecekse Kürt halkı diline kimliğine kavuşacaksa Kürtler'in hakları anayasal güvenceye kavuşacaksa biz buradayız gelin bizi tutuklayın.

Bir kez daha gelin bizim yanımızda yer alın gelin birlikte savaşalım diyorlar biz barış cephesinde yer alıyoruz. Bunun bedeli neyse ödemeye varız " diye konuştu.

DİYARBAKIR ZİNDANINI YAŞADIK
BDP'in TBMM'ye gitmediği için eleştirildiğini hatırlatan Tuncel, "Sanki Meclis çalışıyor harıl harıl. BDP Meclis'e gitmediği için savaş çıkmış. Yok böyle birşey Meclis'e gitmeme meselesini ayrı bir noktaya koyuyorum.

Buradan başka bir soru sormak lazım. 30 yıldır denenen yöntemleri yeniden deneyenler sorumlu değil midir ? Yani biz Diyarbakır zindanını yaşadık.

Binlerce arkadaşımız zindanlarda. 20 milyon Kürt'ü tutuklarsanız bu sorun çözülecek mi? Kürtleri öldürünce bu sorun çözülecek mi? Belediye başkanlarını zindanlara gönderip Kürtler'i tanıyacaksanız hiç sıra beklemeye gerek yok" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset