Sarıgül'ün yardımcısı gözaltında

CHP Lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kaset skandalı sonrasında ortaya çıkan “Baykal’a suikast” iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, savcılığın t

Sarıgül'ün yardımcısı gözaltında

CHP Lideri Deniz Baykal’ın istifasına yol açan kaset skandalı sonrasında ortaya çıkan “Baykal’a suikast” iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Osman Şevket Aslan’ın da aralarında bulunduğu 12 kişi, savcılığın talimatından üzerine jet hızıyla gözaltına alındı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne 15 Nisan 2010’da gönderildiği belirtilen mail ihbarı üzerine hazırlanan dosya 6 Mayıs’ta Şişli Cumhuriyet Savcılığı’na oradan da Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderildi. Ancak dosya “Görevsizlik” kararı ile yeniden Şişli Cumhuriyet Başsavcılığı’na iade edildi. Bu arada suikast iddiasıyla ilgili olarak emniyet tarafından istenen ve mahkemeye intikal ettirilen arama, el koyma ve dinleme talebi nöbetçi mahkemece kabul edilmedi.

CMK’ya göre yakalama emri

Şişli Cumhuriyet Savcılığı, talep ettiği kararların reddedilmesi üzerine CMK’nın 90’ncı maddesine göre 13 kişinin ifadesinin alınabilmesi için mevcutlu olarak getirilmesini polisten istedi. Haklarında yakalama kararı verilen şüpheliler ise Mithat Yılmaz, Osman Şevket Aslan, A.A, H.A, C.K, B.Ş, İ.B, M.H, M.Y, Ş.Ç, R.K, A.K. ve K.Ş.K. Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne, Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nın gözaltı talimatı dün akşam saat 17.00 sıralarında ulaştı. Organize Şube ekipleri, tespit edilen adresleri bastı. Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Aslan ile 11 kişi yakalandı. Mithat Yılmaz ise aranılan adreslerde bulunamadı. Mustafa Sarıgül’e yönelik gözaltı kararı bulunmadığı, davetle çağrılarak Şişli Cumhuriyet Savcılığı’nda ifadesinin alınacağı iddia edildi.

Gözaltına alınanlardan Şeref Kasap, ilk ifadesinde, “İhbar maili gerçek değil. Mailde adı geçen kişilerle düşmanlığım var. İhbar mailinin gerçekçi görünmesi için internetten topladığım bilgileri kullandım” dediği öne sürüldü.

5 KİŞİ SERBEST BIRAKILDI

Serbest bırakılanların e-maili yolladığı ileri sürülen Şeref Kasap'ın ifadesi üzerine gözaltına alındıkları ve yapılan incelemede olayla ilgilerinin olmadığının ortaya çıktığı belirtildi.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset