Sarıgül'den gövde gösterisi

DSP'den istifa ederek Türkiye Değişim Hareketi (TDH) adlı oluşuma liderlik yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kuracağı yeni partinin startını bugün veriyor. İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan 'İktidar Yolunda İstanbul Buluşması' adlı

Sarıgül'den gövde gösterisi
DSP'den istifa ederek Türkiye Değişim Hareketi (TDH) adlı oluşuma liderlik yapan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, kuracağı yeni partinin startını bugün veriyor.

İstanbul Abdi İpekçi Spor Salonu'nda yapılan 'İktidar Yolunda İstanbul Buluşması' adlı mitinge İstanbul'un yanı sıra, Türkiye'nin çeşitli illerinden de katılım yaşanıyor.

Bir çok TV kanalının canlı yayınladığı mitingi bazı kanallarda haber bültenlerinde geniş yer ayırıyor.

Mustafa Sarıgül'ün salona gelişinde Abdi İpekçi tam anlamıyla çoşkuyla sarsıldı. Büyük ilgi gören Sarıgül, 500 metrelik bir mesafeyi yarım saatten fazla bir sürede alabildi. Salonda bir süre tur atan Sarıgül ardından konuşmasına başladı.

Sarıgül'ün konuşmasında öne çıkan kısımlar şunlardı:

"TEK AMAÇ İKTİDAR OLMAK.."

"Bugün yeni bir tarih yazıyorsunuz. Yeni bir sayfa açılıyor. İstanbul'dan Türkiyemizin her noktasına yepyeni bir güneş doğuyor. Cesaretinizi kutluyorum. Bu mücadele halkımızın mücadelesidir. Ne mutlu sizlere ki, Türkiye'ye ki, bu toplantıya tanıklık ediyorsunuz. Bu tarihi toplantıyı çocuklarınıza "bende oradaydım" diye anlatacaksınız.

Bugünden sonra TDH'nin bir tek amacı vardır, o da iktidar olmak. Görünen odur ki, bunu bizden başka başaracak bir hareket yoktur. Bizden başka halkın gücünü arkasına alan hareket yoktur. Amacımız AK Parti'den mührü teslim almaktır.

"ANAMUHALEFET İKTİDARIN ALTERNATİFİ DEĞİLDİR"

Mevcut muhalefet partileri bunu başarabilecek güçte değildir. Türkiye tıkandı. İktidarın alternatifi anamuhalefet değildir. Halkımız değişim istiyor. Türkiye harekete geçmemizi istiyor.

Alın teri ve emek için yollardayız. Sanayicilerimiz üreticilerimiz için yollardayız. Dul, yetim ve engellilerimiz için yollardayız. Emeklilerimiz yolsul ve mutsuz. Gençlerimiz işsiz ve ümitsiz. Yaşlılarımız hastane kapılarında ömür tüketiyor. Yoksullar tedavi olamıyor. Bu yoksul tabloyu değiştirmek için yollardayız. Ankara'daki iktidarı değiştirmek için yollardayız. TDH istiyor ki, her yerde en iyi okullar olsun. En çağdaş, en kaliteli eğitimi bizim çocuklarımız alsın. Canla başla azimle çalışacağız. Üniversite mezunu gençler işsiz. Türkiye'nin yararına olmayan hiç bir projeye imza atmayacağız.

İKTİDAR KURUMLARLA KAVGALI

İkdara bakalım. Kurumlarla, yargıyla, üniversitelerle kavgalı.. Girişimciler, alın teri ve sendikalarla kavgalı..

Muhalefete bakalım.. Yıllardan beri hiçbir konuda somut çözüm üretmiyor. Heyecansız. Dermanı kalmamış.. Yıllardan beri umut vermiyor. Muhalefet Ankara'da laik ve demokratik Türkiye'yi korumak yerine yıllardan beri kendi koltuğunu koruyor.

MUHALEFETE OY VERENLER 'ÇARE YOKTU' DİYOR

Televizyonları başında büyük bi umut ve sabırla bizleri izleyenler.. Ülkemizde kısır bir döngü var. İktidara oy verenler seçimden sonra “pişmanım” diyor. Muhalefete oy verenler ise pişman halde “çare yoktu” diye yanıt veriyor.

Şimdi buradan şunu söylüyor. Artık merak etmeyin. Bugün bir seçenek doğuyor. Çare sizsiniz, çare TDH.

Ülkemiz yeni bir siyaset ve enerji arıyor. Bu siyasi anlayış ayrışma yerine bütünleşme getirmelidir. Koşulsuz demokrasiyi ön plana çıkarmalıdır. Bunu yapacak olan tek güç TDH'dir.

Ekonomik ve sosyal sorunlara biz çözüm bulacağız. Çok ama çok çalışacağız. Kurucularımızla birlikte çok temiz duygularla yola çıkıyoruz. Zorluklara beraberce göğüs gereceğiz.."

ECEVİT'İN SLOGANLARI

Diğer yandan hafta boyunca İstanbul'daki cadde ve sokaklara, etkinliği duyuran çok sayıda billboard asıldı. Sarıgül'e destek verenler, İstanbul ve Anadolu'da köprü ve otopark duvarlarına spreyle 'Halkçı Sarıgül', 'Çare Sarıgül' sloganları yazdığı gorülmüştü. O sloganlar 12 Eylül darbesinden sonra da DSP Genel Başkanı Bülent Ecevit için yazılmıştı.

Spreyle yazılan sloganlar için TDH'den yapılan açıklamada, 'Bunları kimin yazdığını bilmiyoruz. Partinin ismi belli olmadığı için 'Halkçı Sarıgül', 'Çare Sarıgül' sloganları yazılmış' dendi.

2. BULUŞMA ANKARA'DA

İstanbul'daki bu buluşmanın ardından Ankara'da da benzer bir organizasyon yapılacak. Sarıgül ve ekibinin hazırladığı yeni partinin kuruluş dilekçesinin İçişleri Bakanlığı'na on binlerce kişinin katılımıyla verilmesi planlanıyor.

YENİ YILDA YENİ PARTİ

Alınan haberlere bakılırsa Sarıgül liderliğindeki parti 2010 yılının ilk Cuma günü kurulacak. “Yeni Yılda Yeni İktidar” sloganıyla partinin 2 Ocak 2010 Cuma günü kurulması bekleniyor. Partinin kuruluşu alınacak sinyaler ve olumlu/olumsuz tepkiler üzerine erkene çekilebilir

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler