Sarıgül'den 9999 Harekatı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan Deniz Baykal'a bayrak açan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül taraftarları, ilginç bir eyleme hazırlanıyor. Sarıgül taraftarları, '9999 Harekatı' adıyla 'Dokuzuncu ayın 9'unda saat 9'da 9 gerekçe ile' CHP

Sarıgül'den 9999 Harekatı

Cumhuriyet Halk Partisi'nde (CHP) Genel Başkan Deniz Baykal'a bayrak açan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül taraftarları, ilginç bir eyleme hazırlanıyor. Sarıgül taraftarları, '9999 Harekatı' adıyla 'Dokuzuncu ayın 9'unda saat 9'da 9 gerekçe ile' CHP Genel Merkezine baskın düzenleyerek Baykal'a istifa mitingi düzenleyecekler.

Uzun süredir Deniz Baykal'a karşı muhalif hareket içerisinde olan Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, hareket alanını genişletiyor. Sarıgül, artık eylemlerini CHP Genel Merkezi önüne taşıyor. Bu amaçla başlatılacak olan '9999 Harekatı' ile Sarıgül muhalifleri '9'uncu ayın 9'unda 9 gerekçe ile saat 9'da' CHP Genel Merkezi önünde buluşuyor.

Burada düzenlenecek mitingle Baykal ve arkadaşları istifaya davet edilecek. Bu amaçla illerde başlatılan toplantıların ilki Ordu'da düzenlendi. Mustafa Sarıgül'ün yakın çalışma arkadaşı Av. Mustafa Haznedar, kalabalık bir topluluğun katıldığı toplantıda '9999 harekatı' ile artık Deniz Baykal'a başkaldıracaklarını söyledi.

CHP'nin giderek kan kaybettiğini, parti yöneticilerinin ise siyasi ikballerini düşündüğünü belirten Av. Haznedar, Baykal'ın 22 Temmuz öncesi 'Cumhuriyet Mitinglerine' güvendiğini belirtti.

Haznedar, "Seçimlerden önce sokağa dökülen milyonların umutlu bakışlarını siyasi malzeme yapan ve milyonların hassasiyetlerinden siyasi rant elde etmeye çalışan CHP yönetiminin mevcut genel başkanı ve anlayışı ile ne sosyal demokratlar ne de CHP'yi hiç bir yere taşıyamayacakları açıktır. Baykal'ın seçim sonrası yaptığı açıklamalar bir kez daha halkımızla ve onun inanç ve değerleri ile hiç bir ilgisinin olmadığı, tüm bunların onların umurunda olmadığı açıktır" dedi.

"Türkiye'nin her yerinden oy alamayan bir partinin Türkiye'yi kucaklaması mümkün değildir. İnançlarla ve halkımızın değerleriyle barışık olmayan bir anlayışın başarılı olması mümkün değildir" diyen Av. Murat Haznedar, şöyle konuştu:

"Özünden sapanlar bizden değildir. Bizim özümüz Hazreti Muhammed'dir, Hazreti Ali'dir, Yunus Emre'dir, Mevlana'dır, Hacı Bektaş Veli'dir, Pir Sultan Abdal'dır ve büyük önderimiz Atatürk'tür. Mustafa Sarıgül'ün liderliğini yaptığı bu hareketin ana hedefi CHP'yi hakkın gösterdiği istikamette ve halkımızın inanç ve değerleriyle buluşturmak ve Türkiye'nin tamamını kucaklayacak bir anlayışla iktidar olmaktır.

Türkiye alternatifsiz değildir. İşte bu alternatifi ortaya koymak ve CHP'yi yeniden halkımızla buluşturmak için 9999 Harekatı dediğimiz '9'uncu ayın 9'un da 9 gerekçe ile saat 9'da' Baykal ve arkadaşlarının haktan ve halktan kopuk anlayışına, haksızlıklarına, pişkinliklerine Köroğlu gibi, Pir Sultan Abdal gibi başkaldıracağız. İnşallah 9 Eylül'den sonra CHP'nin ve Türkiye'nin kaderini değiştirecek bir mücadele başlatacağız."

Av. Murat Haznedar, CHP'ye başkaldırmalarına yönelik 9 gerekçeyi açıklayarak, "Bizim savunduğumuz 9 gerekçe bugünkü CHP yönetiminde bulunmuyor. Biz bu 9 gerekçeyi CHP'ye kazandırmak için mücadele ediyoruz. O 9 hedefimiz şu: 1- Cumhuriyet devrimini yapan parti ilerici olacak, çağdaş olacak. 2- Demokrasiyi kuran parti demokratik olacak.

Türkiye için özlenen demokrasi önce parti içerisinde başlayacak. 3- Halk partisi halkçı olacak. Halkla arasındaki yapay duvarlar yıkılacak. 4- Gençlere emanet edilen
Cumhuriyetin partisi gençlerin olacak. Kadınlarımız CHP'de hak ettikleri yeri bulacak. 5- CHP emekten yana, yoksuldan yana, ezilenden yana olacak. Sosyal demokrasinin evrensel ilkelerine sahip çıkacak. 6-Türkiye sınırları içinde yaşayan tüm yurttaşlar kucaklanacak.

Türkiye'nin partisi olacak. 7- CHP laik demokratik cumhuriyetin savunucusu ve inançlara saygılı, ayrım gözetmeyen, halkıyla barışık olacaktır. 8- CHP ekonomik, sosyal, kültürel, siyasal ve her alanda dünyadan kopuk değil ülkesinde olduğu kadar
dünyada da etkin ve saygın olacak. 9- Bütün bunlar için baraj hesabı yapan değil seçim kazanan, Türk siyasetinde etkin olan siyaset üreten, halkına çözüm projeleri sunan, güven veren inandırıcı olan, dinamik, teknik bir parti olacak" diye konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset