Şandır, Gül için neler söyledi?

Botanik Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine katılarak partililerle bir araya gelen Şandır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek Türk tarihinin iyice incelenerek ders çıkarılmasını istedi. Günümüzdeki savaş şart

Şandır, Gül için neler söyledi?
Botanik Restoran'da düzenlenen iftar yemeğine katılarak partililerle bir araya gelen Şandır, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin çok zor bir dönemden geçtiğini belirterek Türk tarihinin iyice incelenerek ders çıkarılmasını istedi.

Günümüzdeki savaş şartlarının değiştiğini anlatan Şandır, ''19 Mayıs 1919 zaferinin ardından neredeyse bir yüzyıl geçti. Günümüzdeki küresel güçlerin de geçmişte silahla ve kan akıtmayla başaramadıkları kimliğimizi sindirerek hakimiyet altına alma düşüncesi, bugün kabuk değiştirip karşımızda duruyor. Bugün karşımızda duran tehlike, geçmişten daha tehlikeli, çünkü Türk ve Müslüman kimliğimiz tehdit ediliyor'' diye konuştu.

ERMENİSTAN'A ZİYARET

Şandır, konuşmasında A Milli Futbol Takımı'nın Ermenistan ile Dünya Kupası elemelerinde yapacağı maç için Erivan'a gitmesi gündemde olan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'e de çağrıda bulunarak şunları kaydetti:

''Sayın Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün maç için Ermenistan'a gitme niyetini ifade etmesi, tarihi bir gaflet ve ihanettir. Ermenistan gibi kurulduğu günden beri Türkiye'ye düşmanlık besleyen bir ülkeye bir maç için gidilmemeli. Milli maçı izlemek için illa Erivan'a gitmeye gerek var mı? Özellikle son günlerde canımızı fazlasıyla yakan terör örgütünün kullandığı silahlar hangi ülkeye ait ve hangi marka? Bu soruların cevabını herkes bilirken Cumhurbaşkanı Gül'ün söz konusu ülkeye gitmesi doğru değildir.''

Terör eylemlerine de değinen Şandır, ''Bu duruma acilen dur denilmeli ve analarımızın göz yaşı durdurulmalı'' dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset