Sana Ne Lan Benim Hanımımdan

Balıkesir Sanayi Odası'nın cumartesi günü düzenlediği toplantıda "TBMM'de eşleri türbanlı milletvekilleri haberine tepki göstererek, "Sana ne lan benim hanımımdan" diyen AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, kendisini savunurken, bu sözleri kendisini

Sana Ne Lan Benim Hanımımdan

Balıkesir Sanayi Odası'nın cumartesi günü düzenlediği toplantıda "TBMM'de eşleri türbanlı milletvekilleri haberine tepki göstererek, "Sana ne lan benim hanımımdan" diyen AKP Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, kendisini savunurken, bu sözleri kendisini arayan gazeteciye söylediğini öne sürdü.

AKP'li milletvekilleri, dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Genel Merkez'de bir araya geldi. Toplantı çıkışında dikkatlerin üzerinde toplandığı isim olan Öztaylan, birkaç gazeteci ve bazı AKP'lilerin bulunduğu yerde kendisini savunmaya çalıştı. Gazetecilere konuyla ilgili net bir yorum yapmayan Öztaylan, AKP Bursa Milletvekili Faruk Çelik'in de aralarında olduğu milletvekillerine, "Bana gazeteci, 'Eşinizin başı açık, AKP'ye seçildiniz, şimdi kapatacak mısınız' diye sordu. Ben de ona 'Sana ne lan' dedim. Olay bu. Dövmediğime şükretsin" diyerek savundu.

Öztaylan Milliyet'e de, kendisine yönelik haber ve yazıları eleştirerek, "Ne olacak, yazsınlar yazacakları kadar. Açıklamasını sonra yaparım kardeşim. O olay yazılan gibi değil aslında. Bu kadar insanları birbirine düşürmeye, 'lan' demeye hiç kimsenin hakkı yok. Atatürk ve Türk milliyetçisi olan laik bir insanım ben. 1-2 gün durulsun, sonra gerekli açıklamayı yaparız" dedi.

Öztaylan, üç gün önceki toplantıya katılan işadamlarının önünde "Efendim, Balıkesir milletvekillerinin hangisinin karısının başı açık? Sana ne lan, işiniz mi yok? Başka meseleniz mi yok? Benim karımın başı açık mı, kapalı mı? Sana ne lan açıksa, sana ne lan kapalıysa" demişti.

AKP Grup Başkanvekili Nihat Ergün, "Kendisiyle konuşur, duruma göre değerlendiririz" derken, AKP'li kadın milletvekillerinin Öztaylan'la ilgili yorum yapmaması dikkati çekti.

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Orhan Erinç, Öztaylan'ı, "Bu üslup ne yazık ki bir süredir siyasetçilerin kendileriyle ilgili haberleri yanıtlamak için başvurdukları bir yönteme dönüştü. Onaylamak mümkün değil" diyerek eleştirdi. Basın Konseyi Başkanı Oktay Ekşi de üsluba tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset