"Şakşakcı Türk"dedi ihrac edildi

İsveç’te, Türk kökenli bir kadın siyasetçiye yönelik olarak kullanılan ırkçı ifade büyük gürültü kopardı.Hükümetin büyük ortağı konumundaki Moderati Partililer, Twitter üzerinde, Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin bir parkta düzenleyeceği mitingi tartıştı.

"Şakşakcı Türk"dedi  ihrac edildi

İsveç’te, Türk kökenli bir kadın siyasetçiye yönelik olarak kullanılan ırkçı ifade büyük gürültü kopardı.

Hükümetin büyük ortağı konumundaki Moderati Partililer, Twitter üzerinde, Sosyal Demokrat İşçi Partisi’nin bir parkta düzenleyeceği mitingi tartıştı. Bu mesajlaşmaya, aynı zamanda Moderati’nin resmi Twitter hesabını yöneten Thomas Böhlmark da katıldı.

Böhlmark kişisel hesabından, Türkiye kökenli sosyal demokrat siyasetçi Nalin Pekgül’ü kastederek, “Şakşakçı Türk” (klappturken) ifadesini kullandı. Mesajı Moderatilileri bile kızdırınca, Böhlmark özür diledi ve tweet’ini sildi.

Ancak kriz bir türlü aşılamayınca, Böhlmark’ın partideki görevine son verildi. Pekgül için kullanılan “Şakşakçı Türk” yakıştırması ilk kez, 2010 yılında, partisinin o dönemki lideri Mona Sahlin’in bir konuşmasını büyük bir hevesle alkışladığı görüntülerin internette çok popüler olması nedeniyle yapılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler