Sakarya Aydın için ayağa kalktı

“Değişim” hareketiyle MHP tabanında büyük heyecan yaratan Koray Aydın, adaylığını ilan ettikten sonraki ilk yurt gezisinde Genel Başkan gibi karşılandı.Binden fazla araçlık konvoy eşliğinde Sakarya’ya giriş yapan Koray Aydın çiçek yağmuruna tutuldu.MHP Ge

Sakarya Aydın için ayağa kalktı

“Değişim” hareketiyle MHP tabanında büyük heyecan yaratan Koray Aydın, adaylığını ilan ettikten sonraki ilk yurt gezisinde Genel Başkan gibi karşılandı.

Binden fazla araçlık konvoy eşliğinde Sakarya’ya giriş yapan Koray Aydın çiçek yağmuruna tutuldu.

MHP Genel Başkan adayı Trabzon Milletvekili Koray Aydın, yurt gezilerinden ilkini Sakarya’ya yaptı.

Koray Aydın, MHP Genel Başkanlığı’na adaylığını açıkladıktan sonra gittiği Sakarya’da aralarında MHP İl Başkanı Mehmet Erdoğan, Üst Kurul Delegeleri ve il yöneticilerinin de bulunduğu coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı. Ankara’dan karayoluyla gelen Koray Aydın’ı Sakarya girişinde bekleyen partililer otoyolu şölen alanına çevirdi.

4.20120909155744.jpg

Kalabalığı Bozkurt işareti  ile  selamlayan  Koray Aydın’a özellikle gençler ve kadınlar büyük ilgi gösterdi. Karşılama törenine  Hendek Akyazı, Karacasu, Arifiye merkez ilçe ve Adapazarı Kadın Kolları başkanları ve üyeleri  tam kadro katıldı. Sakarya Kadın Kollar Başkanı Ülker Sıktaş Koray Aydın’a Sakaryalı kadınlar adına çiçek verdi.

Davul zurnalar eşliğinde alkış ve sloganlarla karşılanan Koray Aydın, “Durgun MHP’yi harekete geçirecek değişim partililerimizce büyük kabul görmüştür. 4 Kasım kongresinin MHP için büyük bir zafer olacağını şimdiden ilan eden Sakaryalı kardeşlerime teşekkür ediyorum” dedi.

Hoşgeldin fahri hemşehrimiz

Partililerle kucaklaşmanın ardından Aydın  bayraklarla süslü çok sayıda aracın oluşturduğu uzun bir konvoy ile Sakarya’ya hareket etti. Konvoyun şehre girişi sırasında da Koray Aydın’a sevgi gösterileri sürdü. Sakarya’nın girişine asılan dev pankartta “Fahri hemşerimiz Koray Aydın Sakarya’ya Hoş geldin” yazısı dikkat çekti.

Yol kenarında bekleyen vatandaşlar, klakson çalarak geçen konvoyu alkışlarken, gençler de bozkurt selamı verip Aydın’ı destekleyen sloganlar attılar. Aydın’ın Sakarya’daki ilk durağı şehir merkezindeki Orhan Gazi Camii oldu. Öğle namazını kılmak için camiye giden Koray Aydın’a Sakaryalıların ilgisi namaz çıkışında da sürdü.

Camide vatandaşlarla sohbetin ardından MHP Sakarya il Başkanlığı’na geçen Koray Aydın’ı İl Başkanı Mehmet Erdoğan, il yöneticileri, Üst Kurul Delegeleri ve çok sayıda partili sevgi gösterileriyle karşıladı.

Koray Aydın’ın, “Durma ilerle Sakarya seninle” sloganları eşliğinde il binasına girişi sırasında büyük izdiham yaşandı. Çok sayıda partilinin bina dışında kalması üzerine Aydın, il merkezi önüne getirilen kürsüden halka hitap etmek durumunda kaldı.

Alkış ve sevgi gösterileri arasında kürsüye gelen Koray Aydın, Genel Başkanlığa adaylığını ilan ettikten sonra ilk ziyaret ettiği Sakarya’da “değişim” e destek verenlerin çığ gibi büyüdüğüne şahit olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi.

“Bozkurt Koray” sloganları arasında Sakarya il Başkanlığı’na geçen Aydın halkı selamlayıp tokalaştı.

Siyasi hayatında Sakarya’nın çok önemli bir yeri olduğunun altını çizen Koray Aydın, “MHP Genel Başkanlığı için adaylığımı ilan ettikten sonra ilk gezimi Sakarya’ya yaptım. Sizlerle kucaklaştım. Sakarya’yı lafta değil, fiziki anlamda, ekonomik anlamda büyük yapmak, benim Başbakanlığımda, MHP döneminde nasip olur inşallah” diye konuştu.

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, “MHP’nin tarihi süreçteki birikmelerini tartışarak, konuşarak geliştirmek yerine, içine kapanık, korunmacı, duvarlar arkasında yapılan bir siyaset anlayışıyla bu güne kadar idare edildiğini düşünüyorum. Bu da MHP’nin gelişmesini engellemiştir” dedi.

Konuşmasında siyasetin acımasızlığı nedeniyle haksız yere Yüce Divan’da yargılandığını ve 3 yılın ardından aklandığını hatırlatan Koray Aydın AKP iktidarının güç kaybettiğine dikkat çekti.

Aydın, “İnanıyorum ki bu 4 Kasım kongresi MHP’nin yeniden yapılanarak bu milletin değerlerinin üzerine oturmuş ve onların savunuculuğunu yapmasını sağlayacaktır” şeklinde konuştu. Ülkücü hareketin tarihi bir geçmişe sahip olduğunu ifade eden Aydın, Türk milliyetçiliği hareketinin, tarihi bir birikime sahip olduğunu dile getirdi.

Türk-İslam ülküsünün bu milletin kutsallarına önem veren bir anlayış olduğunu kaydeden Aydın, şöyle konuştu:

“Biz, milletimizle barışık MHP geleneğini devam ettireceğiz. Bunu yaparken de dünyadaki gelişmelerin gerisinde kalmayacağız. Düşünmeye ve tartışmaya önem veren bir MHP kuracağız. Ben MHP’nin, tarihi süreçteki birikmelerini tartışarak, konuşarak geliştirmek yerine içine kapanık, korunmacı, duvarlar arkasında yapılan bir siyaset anlayışıyla bugüne kadar idare edildiğini düşünüyorum. Bu da MHP’nin gelişmesini engellemiştir.”

“Bahçeli düşmanım değil”

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin Türk siyasi hayatında önemli bir aktör olduğuna işaret eden Aydın, Bahçeli’nin çok önemli kavramları Türk siyasetine kazandırdığını bildirdi. “Genel Başkanımız Devlet Bahçeli bizim rakibimiz ya da düşmanımız değil” diyen Aydın, Bahçeli’ye karşı genel başkan adayı oluşunun gerekçelerini şöyle açıkladı:

“15 yıllık bir genel başkanlık, neyin yapılıp yapılmayacağının anlaşılması açısından önemli bir süredir.

Bugün bütün dünya demokrasilerinde 2 dönemden fazla başkanlık seçimini yasaklayan bir durum var. Bu 15 yıllık sürenin makul bir süre olduğunu düşünüyoruz. Şu anda Milliyetçi Hareket Partisi’nde büyük bir hareketlilik yaşanıyor. Kongreler partilerin yeniden yapılanması için bir fırsattır.

Çünkü bunlar demokratik zeminlerdir. Bu demokratik zeminlerde bir partinin geleceği ile ilgili daha iyiyi, daha güzeli daha mükemmeli arama arayışları gayet normaldir. Şu anda da bizim yaptığımız budur.”

MHP Sakarya İl Başkanı Erdoğan: Koray Bey ile çok şey değişecek

MHP Genel Başkanlığı’na resmen aday olduktan sonraki ilk yurt gezisi Sakarya’da Koray Aydın ve beraberindekilere yaptığı muhteşem karşılama ile takdir toplayan MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan, amaçlarının partiyi iktidara taşımak olduğunu söyledi.

Bu hedefi gerçekleştirebilecek bir ülkücü olarak gördükleri Koray Aydın’ı Sakarya’da ağırlamaktan onur duyduklarını belirten  MHP Sakarya İl Başkanı Mehmet Erdoğan şöyle konuştu: 4 Kasım’da yapılacak genel kongrede  MHP’nin nasıl bir şekil alacağına  delegeler karar verecek.

Ülkücü irade karar verecek. Bu anlamda Koray Aydın Bey Genel Başkanlığa aday oldu.

Koray  Bey, bizim gönlümüzde ayrı bir yeni olan siyasi bir kişilik. Sakarya’yı yeniden ayağa kaldıran bir bakanımız değerli bir ülküdaşımızdır. Layık olduğu bir şekilde kendini karşıladık Allah yolunu açık etsin.

Koray Aydın’ın söylemleri çok şeyin değişeceğini müjdeliyor.

Öte yandan MHP Sakarya Üst Kurul Delegeleri de Koray Aydın’a tam destek verdiklerini açakladılar.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler