Saadet'ten TTSO çıkarması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Trabzon İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu ve beraberindeki heyetle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mustafa Kamalak, 1952 yılında Japonya'nın kişi başı milli gelirinin Türkiy

Saadet'ten TTSO çıkarması

Saadet Partisi (SP) Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Trabzon İl Başkanı Mahmut Çizmecioğlu ve beraberindeki heyetle Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası'nı ziyaret etti. Ziyarette konuşan Mustafa Kamalak, 1952 yılında Japonya'nın kişi başı milli gelirinin Türkiye'nin yarısı düzeyinde olduğunu, bugün ise bu ülkenin bir hayli önde olduğunu söyledi. 1952'de Türkiye'nin milli gelirinin kişi başına 250 dolar seviyelerinde olduğunu anlatan Kamalak, şöyle konuştu: "Japonya'nın o tarihlerde 130 dolar. 1974 yılında Japonya Türkiye'yi kişi başına milli gelirde yakalayabildi. Şimdi ise çok öne geçti."

Saadet Partisi Genel Başkanı Prof.Dr. Mustafa Kamalak, önümüzdeki günlerde büyük ihtimalle Amerika Birleşik Devletleri'nin Suriye'yi vuracağını iddia ederek "Suriye'nin arkasında İran var. Burada ticaretimiz etkilenir. Vurmanın boyutu ne olur bakacağız" diye konuştu.

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı M.Suat Hacısalihoğlu ise siyasetçilerin iş adamlarının önündeki riskleri azaltması gerektiğini ifade etti. Türkiye ekonomisinin yeni hedefler koyabildiği bir süreçte olunduğuna dikkat çeken Hacısalihoğlu, şunları söyledi: "İşadamları ekonomiyi dört kat büyüteceğim diyor. Büyütürken işadamları risk altındadır. Siyasilerde madem bu ülke ekonomisini büyütmek istiyorlar o halde işadamlarının önündeki o riskleri azaltmaları lazımdır."

Devletin zaman zaman çok hızlı adımlar attığını ve birden geri çekildiğini kaydeden Hacısalihoğlu,"Bugün bütün dünya ülkeleri risk altındadır. Biz de öyleyiz" ifadelerini kullandı.

"Artık üretmek önemli değil, ticaret yapmak önemlidir" diyen Suat Hacısalihoğlu, Rusya pazarının ülke ve bölge olarak yeniden geri kazanılması gerektiğini anlattı. Bugün Rusların gençlerinin Antalya'yı, orta yaş ve üzeri ise ılıman ikliminden dolayı Trabzon'u tercih ettiğini belirten Hacısalihoğlu, sözlerini şöyle tamamladı: "Ama gümrükten geçerken 'Kaç liran var?' diye sorulurken, başka bir yerde bir şey sorulmuyor. Bu tür sıkıntıları aşmamız lazım. Toplumun ahlakı üzerinden siyaset yapanlar yanlış yapıyor. Bunları düzeltmezsek ticaret olmaz. Diğer taraftan İran ile ticarete bölge olarak çok önem verdik. İran ile ilişkilerimiz çok iyi ama olmuyor, ticaret başlamıyor."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler