Rüşvet iddiaları vekili ağlattı

AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, hakkındaki rüşvet iddiaları ile ilgili olarak halka açık bir basın toplantısı düzenledi. Rüşvet iddialarını reddeden Yılmaz, söz konusu paranın istimlak bedeli alamayan köylülere tutanak karşılığı verildiğini belir

Rüşvet iddiaları vekili ağlattı

AK Parti Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, hakkındaki rüşvet iddiaları ile ilgili olarak halka açık bir basın toplantısı düzenledi. Rüşvet iddialarını reddeden Yılmaz, söz konusu paranın istimlak bedeli alamayan köylülere tutanak karşılığı verildiğini belirterek, belgesini de basın mensupları ile paylaştı. Yardımları alan köylüler de Yılmaz'ı doğruladı.

Ordu Milletvekili Ayhan Yılmaz, kendisi ve Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar hakkında ulusal basında yer alan haberlerle ilgili halka açık basın açıklaması yaptı. Yoğun katılımın olduğu Aybastı Belediyesi önündeki toplantıda konuşan Ayhan Yılmaz, "Kamera, gizli kamera değildir. Belediye başkanımızın makam odasında şeffaflığımızı gösterme adına takılmış kameradır. İddialardaki gibi şirket tarafından da sökülmemiştir. Görüntülerdeki kişiler, ben Ayhan Yılmaz, Belediye Başkanı İzzet Gündoğan ve müteahhit Hakan Bey. Basına yansıyan iddialarda adı geçen Şemsettin Bey'i tanımam. Görüntülerdeki müteahhit, Gölköy ilçesinde TOKİ evlerini yapan kişidir." dedi.

Aybastı-Fatsa yolunun sarp, geçit vermeyen bir yol olduğunu belirten Yılmaz, "Bize eskiden beri sıkıntı oluşturmuştur. O yol için iktidara geldiğimiz günden beri çalışmaktayız. Yol çalışmaları üzerinde yer alan Çatalpınar Sayacatürk köyünde vatandaş, orman arazisini fındık bahçesine çevirmiş. Dolayısıyla hukuken onların yerlerine para ödeyemiyoruz. Ben de Sayacatürk muhtarımla görüşerek gariban vatandaşlarımızın yerleri için para bulmak adına dilenciliğe başlayacağım dedim. Müteahhit Hakan beyden yardım istedim. O da çok fazla yardım edemeyeceğini ama az da olsa bir miktar bulabileceğini söyledi." dedi.

Vatandaşları mağdur etmeme adına Hakan Bey'in 30 bin lira toplayıp getirdiğini savunan Yılmaz, "Beni aradı, parayı getirdiğini, belediyede olduğunu söyledi. Ben de emaneti belediye başkanına bırakabileceğini söyledim. Ben gelene kadar beklemiş. Belediye başkanının makam odasında parayı kontrol ettim. Sayacatürk muhtarını aradım ve Aybastı-Fatsa yolunda hazır olmasını söyledim. Parayı kendisine teslim ettik ve bir de tutanak imzaladık. 26.07.2010 tarihinde. Bu tutanağın altında benim dışımda şahit olarak Sayacatürk Muhtarı Kadir Ovalı, Abdurrahman Mandıralı, İzzet Gündoğar, Alpaslan Avşar'ın imzası var." şeklinde konuştu.

Milletvekili Ayhan Yılmaz; araştırıp kendilerine sorulmadan yapılan bu asılsız haber için CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve basın kuruluşlarına da tazminat davası açacaklarını ifade etti. Yılmaz, birilerinin amacının adalet olmadığını seçime ramak kala AK Parti'yi yıpratmaya çalıştığını söyledi. Yılmaz okuduğu tutanağın da fotokopisini isteyenlere dağıttı.

Milletvekili Ayhan Yılmaz'ın, açıklamasının ardından Sayacatürk Köyü Muhtarı Kadir Ovalı da konuştu. Ovalı, yol için köyden bazı insanların tapusu olmayan arazisinin gittiğini belirterek, bu insanların mağduriyetinin giderilmesini istediğini, Milletvekili Ayhan Yılmaz'ın da tutanakla 30 bin lira getirdiğini söyledi. Sayacatürk Köyü Muhtarı Kadir Ovalı, daha sonra paranın hangi köylülere kaç fındık ocağı karşılığında verildiğini de anlattı.

Sayacatürk Köyü'nden de Şaban Yardibi, Salih Pehlivan gibi bazı isimler de kürsüye gelerek parayı aldıklarını anlattı. Köylülerin bu açıklamaları karşısında duygulanan Milletvekili Ayhan Yılmaz gözyaşlarını tutamadı.

Yol inşaatını yapan şirket adına bir açıklama da Hakan Albayrak'tan geldi. İddiaların gerçekleri yansıtmadığını belirten Albayrak, bur tür yardımları Gölköy'de emniyete de jandarmaya da yaptıklarını, bir milletvekilinin hiçbir araştırma yapmadan iddiaları ortaya koymasının kendisini siyasetten soğuttuğunu söyledi.

Aybastı Belediye Başkanı İzzet Gündoğar da iddiaların gerçek olmadığını, imar değişikliğine gitmediklerini rüşvetin haram olduğu bilincine sahip olduklarını belirterek yazılı bir açıklama daha yapacaklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset