"Ruh sağlığından şüpheliyim...!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde;Başbakan'ın özel olarak görevlendirdiği kamu görevlileri hakkında savcılar soruşturma yapamayacakmış. Hukuk devletind

"Ruh sağlığından şüpheliyim...!"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında konuşma yaptı.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şu şekilde;

Başbakan'ın özel olarak görevlendirdiği kamu görevlileri hakkında savcılar soruşturma yapamayacakmış. Hukuk devletinde böyle bir şey olamaz. Yıllarını adalete vermiş pek çok hukuçu dedi ki, 'yapmayın böyle yapmayın bu yanlıştır' diye söylediler, uyardılar.

Devletin kurumları Başbakan'ın dediği gibi uyum içinde çalışmıyor. İşte biz postmodern diktatörlükten bunu kastediyoruz. Ben söyleyeceğim yasalaşacak, ben söyleyeceğim olacak. Bu şekilde olmaz arkadaşlar. Bunu yapan Cumhurbaşkanı da olsa, Başbakan da olsa bu büyük bir yanlıştır. Büyük bir hukuk cinayetine imza attılar.

Hiçbir Cumhurbaşkanı'nın bu kadar kısa sürede bir yasayı imzaladığı görülmemiştir. Cumhurbaşkanı Guinnes rekorlar kitabına girmelidir. Yasayı onaylamadaki hızıyla rekorlar kitabına girmelidir. Bu kadar aykırı bir yasayı gözü kapalı onaylamayı hiçbir hukuk, hiçbir adalet, hiçbir ahlak vermez size.

O makamı eleştri konusu olmaktan sakınacaksınız. Hukuk dışılığa nasıl prim verirsiniz siz Cumhurbaşkanı olarak.

Vatandaşın hakkını, hukukunu korumak CHP'nin en birinci görevidir. Bunu kimse merak etmesin. Nasıl Erzurum'daki 17 yaşındaki Leyla'nın hakkını savunuyorsak. Herkesin hakkını savunacağız, bundan kimse şüphe duymasın.

Bunlar şöyle bir algı yarattılar toplumda; Başbakan söyler, Cumhurbaşkanı onaylar. Cumhurbaşkanlığı herkesi temsil ediyor, sadece sizin partinizi değil. Bu yüzden siz bizim eleştirilerimize kulak vermek zorundasınız. Cumhurbaşkanlığı koltuğu Türkiye'nin tamamını temsil ediyor.

İlk kez Başbakan'ın ruh sağlığından şüphe ediyorum. O konuşmayı okudum. Mantık yok gerçeklik yok, bilim yok, sağduyu yok. Bir başbakan nasıl böyle konuşur.

O konuşmada medya bir sözü ön plana çıkardı, "Seçilmişleri atanmışlara yem etmem." Ama kin tohumları ektiği sözlerini öne çıkaramadılar.

Sayın Başbakan seçilmişlerle atanmışlar arasındaki farkı da bilmiyor. Eğer bilse, cezaevindeki milletvekilleri seçilmemiş miydi? Hapishanede milletvekilleri var, beyefendinin söylediği söze bakın, seçilmişleri atanmışlara kul etmeyecekmiş.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset