Rize'de Başbakan'a yüklendi!

Memleketinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yüklenen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, belli düzenlemeler getirilmeden uygulanacak başkanlık sisteminin seçimle uygulanacak krallıklar oluşturacağını söyledi. HAS Parti Genel Baş

Rize'de Başbakan'a yüklendi!

Memleketinde Başbakan Recep Tayip Erdoğan'a yüklenen Halkın Sesi Partisi (HAS Parti) Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, belli düzenlemeler getirilmeden uygulanacak başkanlık sisteminin seçimle uygulanacak krallıklar oluşturacağını söyledi.

 

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş bir dizi açılış ve ziyaretlerde bulunmak üzere Rize'ye geldi. Kurtulmuş ilk olarak Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Bekaroğlu ile birlikte Rize'nin Fındıklı ilçesi parti teşkilatının açılışını yaparak halkla görüştü.

 

Kurtulmuş daha sonra Ardeşen ilçesi parti binasının açılış törenine katıldı. Kurtulmuş burada "Başbakan Numan" sloganları ile karşılandı. Kurtulmuş burada yaptığı konuşmasında, "Türkiye'nin zenginliklerini 3-5 tuzu kuruya yedirmeyeceklerini" belirterek, "Türkiye'de iktidarın yegane alternatifi olarak bir güneş gibi parlamaya devam ediyoruz. Bundan birkaç gün evvel Samsun Tekke Köy'de 2,5 aylık Büşra bebek açlıktan öldü. Türkiye'de yine birkaç gün evvel mevsimlik tarım işçisi olarak çalıştırılan, 3 kuruşa talim ettirilen 11 vatandaşımız köle gibi, koyun gibi sandalyeleri sökülmüş bir minibüste meydana gelen trafik kazasında öldü. Türkiye'nin manzarası bu. Türkiye'nin bir diğer manzarasında ise Doğu Karadeniz Bölgesi'nde son 10 yıldır uygulanan yanlış tarım politikaları yüzünden fındık beş para etmez hale geliyor. Şimdi sıra çaya getirildi. Sayın Başbakan 2002 yılında çayınızı 1 liraya alacağını söylemişti. Bugün çay 85 kuruştan yukarıya çıkmadı. Çaykur'u gözden çıkartmış bulunuyorlar. Türkiye'de 2010 yılında 47,5 katrilyon yeni para ile 47,5 milyar lira 10 bin aileye iç borç faizi olarak ödendi. Türkiye'de hepimiz 73 milyon çalışıp çabalayacağız ama Türkiye'nin zenginlikleri 3-5 tuzu kuruya gidecek. Bu millet bu gidişata razı olmadığı için HAS Parti'yi kurmuştur" dedi.

 

Kurtulmuş Başbakan Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu arısındaki sözlü tartışmayı da eleştirerek, "Birisi Con Ahmet'in devir daim makinesi diyor. Öteki bu ayvayı sana yedireceğim diyor. Birisi oynak diyor, öteki kaynak diyor. Siz böyle bir siyasete layık değilsiniz. Türkiye'nin bütün ciddi meselelerinin üstü bu basit sözlerle sokak çocuğu üslubu ile örtülüyor. Türkiye'nin tüm ciddi meselelerini ciddi bir üslup ile ele alacak, bu halkı sağcılar bu tarafa solcular bu tarafa, dindarlar bu tarafa laikler bu tarafa, Türkler bu tarafa Kürtler bu tarafa diye bölmeden, 72 milyonun tamamı bu ülkenin eşit ve özgür yurttaşları diyerek yolumuza devam edeceğiz" dedi.

 

"Ciddi değişikliklere gidilmeden uygulanacak başkanlık sisteminin seçimle gelen krallıklar oluşturacağını" belirten genel başkan, "Başkanlık sistemi ideal demokrasinin göstergelerinden birisidir. Ancak Türkiye'nin mevcut siyasi ve politik şartları bir başkanlık sisteminin konuşulması için müsait değildir.

12 Eylül'ün siyasi yapısı bu şekilde devam ediyorken, Türkiye'de siyasi partiler yasası, seçim yasası, meclis iç tüzüğü, 1982 Anayasası, Türkiye'deki sendika yasası, demokrasiyi işletecek yasaların tamamı 12 Eylül askeri darbesinin yasaları iken, bunları değiştirmeden, bunları demokratik hale getirmeden Türkiye'de yapılacak bir başkanlık tartışması korkarım ki Türkiye'de seçimle iş başına gelecek krallıklar doğurur. Önce demokrasinin adam gibi bir demokrasi haline gelmesi gerekir.

Türkiye'de bürokratik oligarşinin millete açılması, siyasetin tam manası ile katılımcı bir demokrasi haline dönüştürülmesi, barajların kaldırılması, bütün bunlar yapıldıktan sonra Türkiye'de demokrasinin geleceği ideal nokta tabii ki başkanlık sistemidir. Bunlar yapılmadan, halkın büyük bir kısmı siyasette söz sahibi olamıyorken, millet sadece bir oy mekanizması olarak vazife görüyorken, parlamentonun temsil gücü zayıfken böyle bir sistemde başkanlık sistemi getirmek seçimle gelecek krallıklar oluşturur" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset