Rize seçim sonuçları / Rize yeni belediye başkanı kim oldu?

Rize seçim sonucu ne oldu, Rize’nin yeni belediye başkanı kim oldu? Yerel seçimlere dair merak edilenler burada...

Rize seçim sonuçları / Rize yeni belediye başkanı kim oldu?

Haber61 Haber Servisi

31 Mart Yerel seçimleri ile vatandaşlar yeni belediye başkanlarını belirledi. Bu noktada Rize seçim sonuçları da netleşti.

Rize seçim sonucu ne oldu ve Rize  belediye başkanı kim oldu gibi soruların yanıtları resmi olmayan sonuçlara göre belli oldu. Buna göre Rize seçim sonucunda AK Parti'li Rahmi Metin yeni başkan oldu.

Rize seçim sonuçları / Rize yeni belediye başkanı kim oldu?

Kimler adaydı?

Ayhan Akyüz- CHP

Kemal Pehlivanlar-BTP

Rahmi Metin-AKP

Salarha Gönül Er-İP

Salih Öksüz-VP

Savaş Sarı- TKP

Yakup Özkan- İP

RAHMİ METİN KİMDİR?

Rahmi Metin kimdir?

26 Kasım 1969 tarihinde Rize'de doğan Metin, İlk ve Orta öğrenimini Rize'de tamamladı.1993 yılında Atatürk Üniversitesi,Sosyoloji bölümünden mezun olan Rahmi Metin, Erciyes Üniversitesi Siyaset Felsefesi alanında Yüksek Lisans Tezini yapmıştır. 2004'de Mahalli İdareler Seçimlerinde Ak Parti İl Genel Meclis Üyesi olmuştur. 2009 yılına dek Meclis Başkanlığı görevini yürütmüştür. 2009 Mahalli İdareler seçimlerinde yeniden İl Genel Üyesi ve Meclis Başkanı seçilen Metin, bu görevini 2011 yılına kadar sürdürmüştür. 2011-2014 yılları arasında Meclis üyeliği görevine devam etti. Rize Üniversitesi Mezunları Derneği'nde üç dönem başkanlık görevini üstlenmiştir. Rize'de 'Üniversite Geliştirme Derneği'nde 2009 yılından 2014 yılına kadar başkanlık yaptı. Evli ve 4 çocuk babası olan Metin, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucu üyesi ve Denetleme kurulunda üye olarak görev yapmaktadır.

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri'nde Ak Parti'den Rize Belediye Başkanı Adayı olan Rahmi Metin, seçilerek Rize Belediye Başkanı Adayı olmuştur.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler