Püskevitten sonra "Velespit"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya mitingi dönüşünde, bir grup gazeteciyle yaptığı özel sohbette çarpıcı mesajlar verdi. Bahçeli, partisinin 4 üst düzey yöneticisinin istifasına neden olan kaset skandallar, “Başbuğ’un Ülkücüleri” adlı grubun istifa ç

Püskevitten sonra "Velespit"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Konya mitingi dönüşünde, bir grup gazeteciyle yaptığı özel sohbette çarpıcı mesajlar verdi. Bahçeli, partisinin 4 üst düzey yöneticisinin istifasına neden olan kaset skandallar, “Başbuğ’un Ülkücüleri” adlı grubun istifa çağrısını içeren mektup ve Başbakan’ın kasetler konusundaki tavrı konusunda çarpıcı açıklamalar yaptı. Kaset şantajına “boyun eğmeyeceği” mesajını veren Bahçeli, “Devam etsinler. Bu MHP’yi arındırır. İktidar olduğum gün hesabını yargı önünde soracağım” dedi. Bahçeli kasetler konusunda Emniyet’ten kendilerine hiçbir bilgi intikal etmediğini de sözlerine ekledi.

PÜSKEVİT VİDEOLARI

Bahçeli, "Püskevit sözünüz toplumda fenomen hale geldi. South Park adlı çizgi filme uyarlandı. Bizim favorimiz arabada geçen hali, izlediniz mi” sorusuna “görmedim” yanıtını verince, Ülkü Ocakları Başkanı Harun Öztürk hemen cep telefonundan internete girerek uyarlama çizgi filmi izletti. Kahkahalara boğulan Bahçeli, “püskevit sözü markaşalabilir, esprili şeyleri çizgi filmleri sitenizde toplayıp yayınlayabilirsiniz” yorumunu “olabilir" yanıtını verdi.

VELESPİTLİ İKTİDAR-İKİ FİLM BİRDEN

Bahçeli, Erdoğan'ın MHP'deki kaset skandallarıyla ilgili tavrı konusunda eleştiri yaparken, Adana yöresinde kullanılan ilginç bir kelimeye daha vurgu yaptı. Bahçeli şunları söyledi:

"Sayın Başbakan bir mitingte ‘bu kendi içlerindeki şeydir’ diye söyledi. Yani yalan iftira böyle. Eskiden sinemalar, üç günde bir özellikle Anadolu’da filmler getirirler bir velespitin (bisiklet) üstüne korlar. Bisiklet bu. İki tekerlekli, üzerinde bir film burada, bir film burada. İki film birden. Aşk macera fırtına ne varsa propagandasını yaparlar. Böyle reklam yaparlar. Şimde burada tutmaya başladı. Yani bu iktidarda herşey var."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset