Polislerde İHA kullanacak

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde İHA birimi kurulduğunu belirterek, “Yakın gelecekte emniyet teşkilatında İHA yaygın kullanımını hedeflemekteyiz” dedi. İHA’ların, oluşturulan şube müdürlüğü çatısı altında özellikle terörle müc

Polislerde İHA kullanacak

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürlüğü’nde İHA birimi kurulduğunu belirterek, “Yakın gelecekte emniyet teşkilatında İHA yaygın kullanımını hedeflemekteyiz” dedi.

İHA’ların, oluşturulan şube müdürlüğü çatısı altında özellikle terörle mücadele eden özel harekât timlerine anlık istihbarat sağlanmasında kullanımının planlandığı bildirildi. Şahin, bakanlığının TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndaki görüşmelerinde, Savunma Sanayi Müsteşarlığı ile polise 20 çift motorlu orta büyük tip genel maksat, 15 de yine çift motorlu orta hafif tip helikopter alımı projesi yürütüldüğünü de açıkladı.

Şu anda 80 il merkezi ile 35 büyük ilçede kurulan ve ülke geneline yayılması için çalışılan MOBESE sisteminin denizlerde de kurulacağı bilgisini veren Bakan Şahin, “Denizlerimizin MOBESE’si olacak Sahil Gözetleme Radar Sistemi Projesi, Sahil Güvenlik Komutanlığı’nca yürütülüyor” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset