Polise tokat attı, neye sığındı?

Meclis'i boykot ederek yemin etmeyen BDP'liler, Meclis'e gitmeselerde milletvekilliğin tüm haklarından yararlanıyorlar. Bazı vekillerin en büyük korkusu olan dosyalar ise birer birer rafa kalkıyor...Ne milletvekili kayıtlarını yaptırdılar ne de milletveki

Polise tokat attı, neye sığındı?

Meclis'i boykot ederek yemin etmeyen BDP'liler, Meclis'e gitmeselerde milletvekilliğin tüm haklarından yararlanıyorlar. Bazı vekillerin en büyük korkusu olan dosyalar ise birer birer rafa kalkıyor...

Ne milletvekili kayıtlarını yaptırdılar ne de milletvekili yemini ettiler; BDP'li milletvekilleri Meclis'e gitmeden dokunulmazlık dosyaları gitti.

Dosyalarda Seçim Kanunu’na muhalefet ve Anayasa'nın 34. Maddesi'ne aykırı eylem ve propaganda suçlaması yer alıyor.

Meclis Başkanlığı’na sunulan 11 dosya arasında Sebahat Tuncel'in bir polise attığı tokatın yer aldığı dosya da var.

BDP milletvekillerinden önce dokunulmazlık dosyaları Meclis'te.

BDP'li millletvekillerine ait 11 dokunulmazlık dosyası Meclis Başkanlığı’na ulaştı.

11 dokunulmazlık dosyası arasında Hakkari Milletvekili Selahattin Demirtaş, Siirt Milletvekili Gültan Kışanak , İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel , Van Milletvekili Özdal Üçer, Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, Diyarbakır Milletvekili Emine Ayna ve Batman Milletvekili Ayla Akad Ata'ya ait.

Sebahat Tuncel'in polise attığı Tokat da kamu görevlisine hakaret başlığıyla dosyalar arasında yer aldı.

BDP'li milletvekillerine ait dosyalarda Seçim Kanunu’na muhalefet ve Anayasa'nın 34. Maddesi'ne aykırı eylem ve propaganda suçlaması yer alıyor.

Meclis Başkanlığı’na ulaşan dokunulmazlık dosyaları incelendikten sonra adalet-anayasa karma komisyonlarına havale edilecek.

Geçen dönem milletvekilliği düşen Ahmet Türk ile Aysel Tuğluk'un savcılığa gönderilen dokunulmazlık dosyaları ise milletvekili seçildikleri için yeniden Meclis'e havale edilecek.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler