"Peres'in yaptığı küstahlık"

MHP lideri Devlet Bahçeli, Davos'taki Gazze panelinde yaşanan krizle ilgili olarak Başbakan'a destek verdi ve ''Erdoğan'ın tepkisi yöntemi tartışılsa da haklı ve yerinde'' dedi. Bahçeli, Peres'in yaklaşımını da 'küstahlık örneği' olarak adlandırdı. Bahçel

"Peres'in yaptığı küstahlık"
MHP lideri Devlet Bahçeli, Davos'taki Gazze panelinde yaşanan krizle ilgili olarak Başbakan'a destek verdi ve ''Erdoğan'ın tepkisi yöntemi tartışılsa da haklı ve yerinde'' dedi. Bahçeli, Peres'in yaklaşımını da 'küstahlık örneği' olarak adlandırdı.

Bahçeli, yazılı açıklamasında, Davos'taki panelde, oturum yöneticisi ile İsrail Cumhurbaşkanı'nın Türkiye Cumhuriyeti'ni temsilen bulunan Başbakan Erdoğan'a hitaben, üslup ve yaklaşımlarının, milletin asla kabul edemeyeceği bir küstahlık örneği oluşturduğunu belirtti. Bahçeli, “Tartışma esnasında taşıdığı sorumluluk ve makama yönelik olarak aşağılayıcı ve nezaketsiz tavırlara maruz kalan Başbakan Erdoğan'ın aziz milletimiz adına gösterdiğini düşündüğümüz tepkileri, yöntemleri tartışılsa bile haklı, meşru ve yerindedir” dedi.

Başbakan Erdoğan'ın paneli terk ettikten sonraki basın toplantısında, “Tepkisinin panel yöneticisine yönelik olduğunu, kimsenin hedef saptırmaması gerektiğini, İsrail Cumhurbaşkanı'na, İsrail halkına ve Musevilere karşı bir tepki ve tavır olmadığını açıklama telaşı içine girdiğini” öne süren Bahçeli, “Bu telaş gösterilen tepkileri zayıflatmış ve kafaları karıştırmıştır” dedi.

"CİDDİ SONUÇLARI OLUR"

Devlet Bahçeli, Başbakan Erdoğan'ın özellikle İsrail politikalarına ve İsrail Cumhurbaşkanı'na yönelik doğrudan itham ve eleştirilerinin, bundan sonra Türkiye-İsrail arasında yeni bir ilişkiler sürecinin başlatılmasını gerektirecek kadar önemli ve ciddi sonuçlar doğuracağını savundu. Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'nin onurunu korumak için gösterdiğini belirttiği tavır ve tepkinin, toplantıyı terk etmekle sınırlı, anlık ve geçici bir hareket olarak kalmamasını isteyen Bahçeli, “Teslimiyetçi siyasi geçmişinde rastlanmayan bir hassasiyetle; mazlum Filistinliler'in haklarının savunulmasında gösterdiği tutumun, dik durmaya devam edeceğine dair sözlerinin ve akabinde Atatürk'ün mücadelesine atıfta bulunmasının, Başbakanın şahsında olumlu bir değişim ve dönüşüm sürecini yaşadığına dair iyimser bir işaret olması temennimizdir” dedi.

"SIRA DİĞER KONULARDA"

Bahçeli, milli bir duruş göstermek için sıranın; terörle mücadele ve Türkmenlere sahip çıkılması konusunda Barzani; soykırım iddialarına karşı Ermenistan; Kıbrıs Türklüğünün mücadelesinde Rum Yönetimi ve Yunanistan; taviz ve dayatma listelerine karşı Avrupa Birliği; bölgesel tehdit ve zorlamalar için ise ABD ile olan ilişkilere geldiğini savundu. Başbakan Erdoğan'ın önündeki gerçek haysiyet sınavının bundan sonraki süreçte belli olacağını anlatan Bahçeli, “Başbakan ve hükümeti bu aşamada, ya Türkiye'nin milli tezlerini; baskı, dayatma, taviz ve hakaretlere maruz bırakmadan ısrarla savunarak yeni bir sayfa açacaktır. Ya da Davos'ta gösterilen duruş, şuurlu bir tepkinin ve samimi bir sorumluluğun eseri olmaktan çıkacak, anlık bir öfkenin gelip geçici esintisi olarak teslimiyet devam edecektir. Bundan sonraki gelişmeler bu gerçekler ışığında takip edilmeli ve Başbakan'ın samimiyeti sorgulanmalıdır” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset