Parti Sayısı 6'ya Yükseldi

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ne (ÖDP) katılmasıyla, TBMM'de temsil edilen parti sayısı 6'ya çıktı.23. Dönem parlamentosunda, AK Parti, CHP, MHP, DTP ve DSP'den sonra temsil edilen bir diğer parti de ÖDP oldu.

Parti Sayısı 6'ya Yükseldi

Bağımsız İstanbul Milletvekili Ufuk Uras'ın, Özgürlük ve Dayanışma Partisi'ne (ÖDP) katılmasıyla, TBMM'de temsil edilen parti sayısı 6'ya çıktı.

23. Dönem parlamentosunda, AK Parti, CHP, MHP, DTP ve DSP'den sonra temsil edilen bir diğer parti de ÖDP oldu. Uras'ın ÖDP'ye katılımıyla TBMM'de temsil edilen parti sayısı 6'ya yükseldi.

Edinilen bilgiye göre, ÖDP MYK, Uras'ın üyelik başvurusunu 26 Temmuz'da kabul etti. Ufuk Uras da ÖDP'ye katıldığına ilişkin dilekçesini 4 Ağustos Cumartesi günü TBMM Başkanlığına sundu.

TBMM'deki sandalye dağılımı da şöyle oluştu:
"AK Parti: 341, CHP: 99, MHP: 70, DTP: 20, DSP: 13, ÖDP: 1, Bağımsız: 5, Boş: 1"

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset