Özdağ: Ezan skandalının aydınlatılması iktidarın görevidir

Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ açıklamalarda bulundu

Özdağ: Ezan skandalının aydınlatılması iktidarın görevidir

İzmir'de camilerin merkezi ezan sistemine sızarak "çav bella" şarkısının çalınmasına tepkiler sürüyor. Henüz olayı gerçekleştiren kişiler bulunamazken  Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ yaptığı açıklamada bu kişilerin bulunmasının iktidarın birinci derecede sorumluluğu olduğunu ifade etti.

Ramazan ayında Türkiye'nin gerçek gündemi yerine sanal gündemlerle uğraşıldığını aktaran zdağ şöyle konuştu;

Türkiye’nin gerçek gündem işsizlik, yoksulluk ve yolsuzluktur. Türkiye’de kaynamayan tencerelerdir. Ama birileri sanal gündemlerle Türkiye’yi oyalıyor. Bu bir cambaza taktiğidir. Türkiye’nin son günleri şu sanal gündemlerle geçti.

1. Sanal darbe söylentileri.

2. İyi Parti ve HDP’nin sözde görüşmeleri

3. Kılıçdaroğlu’nun Gelecek Partisi ve DEVA Partisi ile ilgili açıklamaları…

Ancak son günlerde çok talihsiz bir başka olay yaşandı. Olay İzmir’de yaşandı. Bizim ezanlarımız değerlidir, kutsaldır. İzmir’de merkezi sisteme girilerek bazı camilerde şarkılar, türküler, marşlar çalında. 

Bu skandal olayın faillerinin bulunması gereklidir. Bu olayın arkasında kim vardır? Ne yapmak istemektedirler? Ellerinde bilgi, belge, delil olmadan konuşmak da doğru değildir. Bilgi, belge ve delile ulaşmak için çalışmamak da doğru değildir.

Gerçeği bulmamak da doğru değildir. Bunların hepsi ciddi şekilde soru işaretleridir. Bu konunun takipçisiyiz.

Sayın Erdoğan ‘Ezanlarımızı susturamazsınız, bayrağımızı indiremezsiniz’ diyordu. Bu ezanları kim susturdu? Bu sisteme kim ya da kimler girdi? Yarın birileri e-devlete girerek Türkiye’nin çok önemli bilgi ve belgelerine de bu şekilde ulaşabilir mi? Bunların sorumluları kimlerdir?

Ben İçişleri Bakanını, Diyanet İşleri Başkanını, Cumhurbaşkanlığı’na bağlı MİT’i göreve davet ediyorum.

Bunun arkasındaki provokasyonu, gayeyi, amaçları  bulmaları gerekiyor. Şayet bulamazlarsa niçin o koltuklarda oturmaktadırlar. O koltukların hakkını versinler.

Failler bulunmadığı sürece, gerçekler ortaya çıkmadığı sürece iktidar sorumludur. Sorunlu bir konu var ve bundan da sorumlu olan bir iktidar var.

Hep beraber Türkiye’de yaşayan bütün Müslümanlar, sivil toplum kuruluşları partiler, dinli, dinsiz, dine saygı duyan herkesin bu konuyu kınaması gerekir. Bu rezaletin faillerini bulması için iktidarı göreve davet ediyoruz. Bulamazlarsa da o koltuklarda oturmasınlar.

Eğer bu konu Avrupa’da ya da başka bir Batı ülkesinde olsaydı bundan birçok kasıtlar aranır, birçok senaryolar üretilirdi.

Ezan skandalının aydınlığa çıkarılması iktidarın başlıca görevidir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset