Özal bugün ölmüştü

  AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "Turgut Özal, Türkiye'nin çizgisini değiştiren, Çağ Atlayan Türkiye düşünü zihinlerimize inançla ve yeniden yerleştiren bir lider ve devlet adamıdır. Belki de bir liderin de ötesinde

Özal bugün ölmüştü

 

 

AK Parti Malatya Milletvekili Mustafa Şahin yaptığı yazılı açıklamada, "Turgut Özal, Türkiye'nin çizgisini değiştiren, Çağ Atlayan Türkiye düşünü zihinlerimize inançla ve yeniden yerleştiren bir lider ve devlet adamıdır. Belki de bir liderin de ötesinde. Devleti ile milletini kucaklamayı başaran ender rastlanan bir siyasetçi. Asık suratlı ve mesafeli değil, her zaman sokakta, halkın içinde ve güleryüzlü bir liderdir" dedi. 

Türkiye'de enerji, telekomünikasyon, ekonomi politikaları, dış ticaret gibi çeşitli alanlarda önemli gelişme ve ilerlemelerin önünü Özal'ın açtığını anlatan Şahin, şunları söyledi: "Ancak, Anayasa reformu, başkanlık sistemi reformu, özelleştirme reformu, eğitim reformu, sağlık reformu, sosyal güvenlik reformu gibi birçok planını da ömrü vefa etmediği için hayata geçiremedi" 

Turgut Özal'ın, belki de yukarıda sayılanların hepsinden daha önemli ve daha zor bir şeyi gerçekleştirdiğini anlatan Şahin, sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'de zihniyet değişimine öncülük etmiş ve bunu başarmış bir lider. Turgut Özal'lı dönemde, Türkiye, değişen dünyanın yeni gerçeklerini öğrenme ve ufkunu genişletme fırsatını yakaladı. Turgut Özal dönemi, Türkiye'nin birçok alanda dönüşümü tanıdığı yıllar oldu. Dönüşüm, Özal ile toplumsallaşmış, yaygınlaşmış ve derinleşmiş, yaşamı etkileyen bir

işlevsellik ve ivme kazandı. Turgut Özal, hayatı boyunca, aktif siyasetle uğraştığı yıllarda, en üst noktalarda üstlendiği görevlerde de savunduğu düşünceler, ülküler uğrunda çalıştı. Sağlığında sevenleri kadar eleştirenleri de çok oldu" 

Şahin, bugün, birçok kişinin hakkını teslim ettiği gibi Turgut Özal'ın anlaşılması zor olduğunu ve zaman aldığını söyledi.

DEĞİŞİME ÖNCÜLÜK ETTİ

Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'ın mesajı da şöyle: 

"Bu topraklarda doğup büyüyen ve ülkemize önemli hizmetler yapan 8. Cumhurbaşkanımız merhum Turgut Özal'ı ölümünün 19. yıldönümünde rahmet ve şükranla anıyoruz. Başbakan ve Cumhurbaşkanlığının yanı sıra bürokrat olarak da ülkemize önemli hizmetler sunan, tabuları yıkarak Türkiye'yi dünyaya açan, çağdaş ve modern Türkiye'nin temellerini atan Turgut Özal bir dünya lideridir." 

Özal'ın her zaman devletimizin ve milletimizin önüne büyük hedefler koyduğunu anlatan Çakır, mesajında şu ifadeleri kullandı: "Özal, fikirleri, düşünceleri, girişimleri ve ileri görüşlü yaklaşımlarıyla, köklü değişimlere öncülük etmiş, demokrasimizin gelişmesi ve ekonomimizin dışa açılmasında önemli rol üstlenmiştir. 

Kişiliği, yaşayışı, sıcaklığı ve fikirleri ile halktan birisi olduğunu gösteren Özal, başta Malatyalılar olmak üzere milletimizin ve birçok dünya milletlerinin kalbinde özel bir yer edinmiştir. Bize düşen görev, onun fikirlerini, hizmet anlayışını çok iyi bir şekilde tahlil ederek, ülkemize ve milletimize daha çok hizmet etmektir." 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler