Özak'tan Canalioğlu'na cevap

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti'nin Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Gümrükçüoğlu'nun seçim çalışmalarına aktif şekilde katılarak destek vermesini eleştiren Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na, “Biz barış içinde bir yarış istiy

Özak'tan Canalioğlu'na cevap

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, AK Parti'nin Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Gümrükçüoğlu'nun seçim çalışmalarına aktif şekilde katılarak destek vermesini eleştiren Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na, “Biz barış içinde bir yarış istiyoruz ve bu süreçte belediyenin ne dediğini, ne yaptığını ve ne yapmadığını ortaya koyacağız” şeklinde cevap verdi.

BAKAN ÖZAK, BAŞKAN CANALİOĞLU'NUN ELEŞTİRİLERİNİ DEĞERLENDİRDİ

AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti Samsun Milletvekili Birnur Şahinoğlu ve AK Parti Ankara Milletvekili Aşkın Aşan'ın da katıldığı toplantının çıkışında gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Özak, AK Parti'nin Trabzon Belediye Başkan adayı Orhan Gümrükçüoğlu'nun seçim çalışmalarına aktif şekilde katılmasını eleştiren Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'na cevap verdi.

Barış içinde bir yarış istediklerini ve bu doğrultuda çalışmalarını yürüttüklerini dile getiren Bakan Özak, “Belediye Başkanı bize eleştiri getirebilir. Bu bir yarıştır. Biz barış içinde bir yarış yapıyoruz. Bu süreçte yaptıklarımızı anlatacağız, mevcut belediye başkanı ne dedi, ne yapamadı, onu anlatacağız. Biz ne yapacağımızı anlatacağız. Hükümetimizin Trabzon'a neler yaptığını anlatacağız. Son 6 yılda altın yılını yaşayan bir Trabzon var. Biz işimize bakacağız” dedi.

“BİZİM HİZMETLERİMİZE SAHİP ÇIKAN BİR BELEDİYE VAR”

Trabzon Belediye Başkanı Canalioğlu'nun istihdama Hükümetten daha fazla katkı sağladığı yönündeki iddiasıyla ilgili olarak Bakan Özak, şunları kaydetti:
“Biz Türkiye'nin Trabzon'un her metrekaresine hizmet yaptık. Trabzon Belediyesi çok şanslı. Çok fazla hizmet aldı, hatta zaman zaman bizim hizmetlerimize sahip çıkan bir belediye var. Çıkabilir. Biz topluma anlatıyoruz, Sahil Yolunu, rekraeasyon alanlarını, doğalgazı, Tanjantı, Zağanos Vadisini, fakülteleri anlatıyoruz. Sosyal belediyecilikle ilgili yapılması gerekenlerin niye yapılmadığın anlatıyoruz. Özellikle bu bir ay içinde projelerimizle çok daha fazla öne çıkacağız. Biz 29 Mart akşamı Trabzon'un kazanmasını istiyoruz.”

“TRABZON'U BENZER DURUMDAKİ İLLERLE KIYASLAYACAĞIZ”

Trabzon Belediyesi'nin 5 yılda yaptıklarını ortaya koymak için benzer durumdaki illerle kıyaslamaya gideceklerini belirten Bakan Özak, “Bütçesine bakarsanız öz kaynakları dışında ne kadar kaynak yaratıldı, ne kadar yatırıma para harcandı, giderler bütçenin yüzde kaçıdır? Bütün bunları Denizli, Kırıkkale, Sivas, Tokat ve Manisa gibi illerle karşılaştıracağız. Herkes her şeyi görecek? Biz iktidara gelirsek kimseyi işinden çıkarmayacağız. O dedikoduyu yaymak istiyorlar. Katiyen böyle bir şey yok” şeklinde konuştu.

AK Parti döneminde uygulanan istikrar politikalarının getirilerinden Trabzon Belediyesi'nin de faydalandığını ifade eden Özak, “Bugün 2002'deki durum olsaydı bugün belediyeler belki de iller bankasından pay alamazdı. Her ay iller bankasından yollanan para ile belediye çalışanlarının maaşının ödendiğini kimse unutmasın. Önceden iktidar partisinin belediyelerine ayrıcalıklı davranılırdı. Mevcut başkanın bunu iyi hatırlaması lazım. Başkan bu konuda çok rahat. Bu rahatlığı da hükümete borçlu. Bunu da takdir etmesi lazım, etmezse biz kendisine hatırlatacağız” dedi.

CHP'nin seçim listelerini Merkez İlçe Seçim Kurulu'na zamanında teslim etmediğiyle ilgili tartışmalara değinen Özak, “Bu çok önemli değil. Biz yarışın eşit olmasını istiyoruz. Sonra bir takım bahanelere kimse sığınmasın. İtirazlar olur, olmaz bunlar önemli değil. CHP, Baykal ve onun Trabzon'daki belediye başkanının yarışacağı kişi Tayyip Bey ve onun belediye başkan adayıdır. Biz yaptığımız her çalışmaya AK Parti ve Tayyip Beyin resmini koyacağız inşallah onlar da Baykal ve altı oku koyarlar” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Siyaset