Özak: "Trabzon'u kucakladık"

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye gündemini, Trabzon gündemini haber61 gazetesine değerlendirdi, Trabzonspor hakkında önemli açıklamalarda bulundu. İşte 7 Ekim 2008 tarihli Haber61 Gazetesi'nin 4. sayısında yer alan Bakan Özak'ın röportajı:B

Özak: "Trabzon'u kucakladık"

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, Türkiye gündemini, Trabzon gündemini haber61 gazetesine değerlendirdi, Trabzonspor hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

İşte 7 Ekim 2008 tarihli Haber61 Gazetesi'nin 4. sayısında yer alan Bakan Özak'ın röportajı:

BİZİ ELEŞTİRENLER DÖNÜP BİR AYNAYA BAKSIN

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, bayram dolayısıyla geldiği Trabzon'da bir takım temaslarda bulundu. Yoğun programı arasında haber61'in sorularını yanıtlayan Bakan Özak, muhalefete eleştiride bulunurken, kim yaparsa yapsın AK Parti'nin yolsuzluk yapanların yakasına yapışacağını belirterek, kendilerini eleştirenlerin aynaya bakması gerektiğini söyledi.

En zor bakanlıklardan biri olan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı görevini yürüten Faruk Özak, Trabzon'u da ihmal etmiyor. Her fırsatta Trabzon'a gelerek temaslarda bulunan Bakan Özak, yerel seçimler yaklaşırken şehrin havasını tenefüs ediyor ve strateji belirliyor. Trabzonspor'u da yakından takip eden Bakan Faruk Özak, kısacası Trabzon'u yalnız bırakmıyor.

BAŞARI TEŞKİLATLARIMIZINDIR
2002 seçimlerinde yakalanan havanın aynen devam ettiğini belirten Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, “Milletimiz hizmet yapanları görerek takdir ediyor ve sandıkta gerekli cevabı ona göre veriyor. AK Parti'nin başarısındaki en büyük pay da kuşkusuz teşkilatlarımıza aittir.. Teşkilatta olmak çok zor, emek, zaman, para harcayacaksınız, Allah rızası için ülkeye hizmet için koşturacaksınız. Teşkilat mensuplarının özverili çalışmalarını takdir ediyorum” dedi.

BÖYLE BİR BELEDİYE BAŞKANLIĞI ALLAH HERKESE NASİP ETSİN
AK Parti hükümeti döneminde belediye başkanlığının kolay olduğunu ifade eden Bakan Faruk Özak, “İller bankasından Trabzon Belediyesi'ne ne kadar para geldiğini Niyazi Sürmen'e ve Asım Aykan'a sormak gerekir. Maaşlara haciz, SSK'lara haciz. Ama şimdi; ayın 15'i Trabzon Belediye'sinin parası Ankara'dan yüzde 60 geliyor, kesinti yok. Böyle belediye başkanlığı Allah herkese nasip etsin”

"FINDIĞA EN YÜKSEK FİYATI AK PARTİ İKTİDARI VERMİŞTİR"
Fındık fiyatlarıyla ilgili eleştirileri de cevaplayan Bakan Özak, "Bu memlekette benim fındık üreticime 1 dolardan fazla vermeyenler bugün 3 dolar veren AK Parti'yi eleştiremez. Biz 25 yıllık rakamları çıkardık, diğer partilerin ne verdiğini gördük. Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri arasında fındığa en fazla fiyat veren iktidar AK Parti iktidarıdır. Bizi eleştirenler alıp tabloya baksınlar" diye konuştu.

HİZMET İÇİN NE YAPABİLİRİZ
Bakan Özak, “Biz, herkese eşit mesafedeyiz. Türkiye'nin 81 ilinde hizmet yaptık. AK Parti bize rey veren, vermeyen herkesin partisidir. Seviyeli siyaset yapıyoruz. Vatandaşımız bizi anlıyor. Göz boyamayla bu işler olmuyor. Önümüzdeki dönem, (Biz hizmet için ne yapabiliriz?) anlayışıyla yola çıkacağız” dedi.

BU İKTİDAR BAŞKA İKTİDAR
Bakan Özak“Ama şunu biliyoruz ki önümüzde (çamur at izi kalsın) anlayışı var. Delilsiz suçlayarak, mahkum ederek, yargısız infaz yaparak bunları ortaya atan anlayış olacak. Bu anlayış önümüzü kesemez. Geçmişte bu tür davranışlarla iktidarların önü kesildi, fakat bu iktidar başka bir iktidar. Gücünü halktan alan, adalet anlayışını ortaya koyan bir iktidar. Haklı olduğu için güçlü olan bir iktidar ve devamlı halkıyla sarılan, halkın emrinde bir iktidar. Böyle olduğu için Allah'ın izniyle önümüzde kimse duramaz, duramayacak. Yapılacak çok işler var” ifadelerinde bulundu.

BİZDEN BİLE OLSA YOLSUZLUK YAPANIN YAKASINDAYIZ
Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, kim yaparsa yapsın, AK Parti'nin yolsuzluk yapanların yakasına yapışacağını belirterek, “Biz iktidara geldiğimizde söz verdik. 3 y ile mücadele edeceğiz dedik. Yolsuzluk yapanın her zaman yakasında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Bu kendi içimizden olan kişiler içinde geçerlidir” dedi.

BUGÜN BİZ BURDAYIZ, YARIN BAŞKASI OLUR
AK Parti'nin sadece Trabzon'a veya Türkiye'ye ait bir parti olmadığını belirten Bakan Faruk Özak, AK Parti'nin dünyada itibar gördüğünü ve incelendiğini söyledi. Özak, “Burada bir belde başkanı, bir belediye başkanı şunu bilecek, benim sorumluluğum Trabzon için geçerli değil, Türkiye için geçerli, bu kesin böyle. AK Parti dünyada incelemeye alınan bir partidir. Birde partideki arkadaşlarımızın şunu bilmesi gerekiyor. Eski il başkanı yok, eski diye bir şey yok. Rahmetli babam kızardı, eski yazı demezdi, eskimez yazı derdi. Burada bir bayrak yarışı var, biz bugün buradayız, yarın bir başkası gelecek. Önemli olan Allah'ın ne dediğidir” şeklinde konuştu.

GÜÇLÜYSEK HAKLI DEĞİLİZ, HAKLIYSAK GÜÇLÜYÜZ
Türkiye'de bazı güçlerin iktidarların yönetmesini değil yönetilmesini isteğini belirten Bakan Faruk Özak, “Türkiye'de şuanki mücadele şudur; Cumhuriyet kurulalı 85 yıl oldu, 60 iktidar var. Bir iktidarın ömrüne 1,4 yıl düşüyor bir iktidarın ömrüne. Burada istikrar, burada büyüme olabilir mi? Türkiye bizim dönemimizde uçuşa geçmiştir. İktidarlar yönetmeyecek, yönetilecek bunu isteyen bazı güçler var. Biz bunlarla mücadele ediyoruz. Bizimkisi partiler mücadelesidir. Biz şuna inanıyoruz; güçlüysek haklı değiliz, haklıysak güçlüyüz. Bu bizim dinimizden gelen büyük bir gelenektir” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE'DE SOLA İHTİYAÇ VAR
Mecliste yeni dönemin başladığını ifade eden Bakan Özak, “. Meclisi açtık. Orada bir takım hoş olmayan görüntüler vardı. Bundan sonraki dönemde bu görüntülere alışmak lazım. Türkiye'de gerçekten iyi bir sola ve muhalefete ihtiyaç var. AK Parti'nin bayramlaşma töreninde de bunu söyledim. Dünya'da da böyle. Sol Yüzde 30'lardan yüzde 15'lere düşmüş” dedi.

TRABZONSPOR'UN HAVASI ÇOK İYİ
Özak, Trabzonspor yarışan, savaşan ve birlikte hareket edebilen bir kadro kurduğunu söyledi.

“Trabzonspor bizim için çok önemli bir üst kimlik. Hem Türkiye'nin havası hem de Trabzonspor'un havası çok iyi.İnşallah Trabzonspor'un havası böyle devam eder. Gayet iyi işler yapıldı, takımda iyi bir birliktelik oluştu, yönetim iyi çalışıyor, taraftar takımını sahiplendi.”

YARIŞAN, SAVAŞAN KADRO KURULDU
“Trabzonspor 5 yıl aradan sonra lider olması tabi ki çok önemli. Ama ondan daha önemlisi yarışan, savaşan, birlikte mücadele eden kaliteli bir kadro oluştu. Bu ligde sonuçlar ne olur, hep beraber göreceğiz, ama geçen yıldan çok daha iyi olacağı kesin. Oyuncuların, hocanın, yönetimin motivasyonu çok iyi. Hep beraber iyi ve kötü günde bu takıma destek olursak, Trabzonsporumuz daha iyi yerlere gelecektir”

FAZLA TRANSFER ZARAR VERİR
“Gönül ister ki Yattara, Gökdeniz ve Fatih Tekke olsun, inşallah bu kadroyu bu hale getiririz. Her sene bu kadroya 10-20 transfer yapmak doğru işler değil, bunlarla da başarılı olmak çok zor, hem parasal açıdan, hem de diğer açılardan. Bu mevcut kadroya Aralıkta, Ocakta veya önümüzdeki yıl bir 2 takviye ile bu kadro 5-6 yıl devam eder. Sonra inşallah alt yapıdan ve dışardan da gelir”

Haber61 Gazetesinin 5 sayısı 14 Ekim 2008 Salı günü Trabzon'daki tüm bayilerde yer alacaktır.

Kaynak: Haber61 Gazetesi

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset