Özak "Güçlü bir sola ihtiyaç var"

Bakan Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanlığının Zorlu Grand Otel'de düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, hamiyetperver ve asil Türk milletinin yapılan hizmeti anladığını ve sandıkta gereken cevabı verebildiğini belirtti. Mecliste yeni dönemi

Özak "Güçlü bir sola ihtiyaç var"

Bakan Özak, AK Parti Trabzon İl Başkanlığının Zorlu Grand Otel'de düzenlediği bayramlaşma töreninde yaptığı konuşmada, hamiyetperver ve asil Türk milletinin yapılan hizmeti anladığını ve sandıkta gereken cevabı verebildiğini belirtti.

Mecliste yeni dönemin, dün düzenlenen törenle başladığını anımsatan Özak, ''Yeni dönem hayırlı, uğurlu olsun. Meclis Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız çok güzel, veciz konuşmalar yaptı. Cumhurbaşkanımızın meclis salonuna gelişinde bazı muhalefet partililerin ayağa kalkmaması nedeniyle orada bir takım hoş olmayan görüntüler yaşandı. Bundan sonra buna alışmak lazım'' dedi.

Faruk Özak, Türkiye'de gerçekten güçlü bir sola, iyi bir muhalefete ihtiyaç olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

''Türkiye'de güçlü bir sola sahip değiliz. Yüzde 30'lardan, yüzde 15'lere düşmüş, hiçbir fikir üretmeyen ve iş yapmamış sol partiden, Türkiye'de bu davranıştan başkası olamazdı. Dışişleri Bakanımız AB ile ilgili konuları iletmek için randevu istedi, randevu veremediler. Tabi Ergenekon avukatlığı yapınca çok meşgul oluyorsunuz, randevu veremiyorsunuz. Gerçekten talihsiz bir ifadeydi bir muhalefet partisi genel başkanı için (Ergenekon'un avukatıyım) demek. İnşallah Ergenekon'un sonuna gelinecek. Buna biz maddi, manevi gücümüzle çalışacağız.

Bu, Cumhuriyet tarihinin inanılmaz, belkide Tanzimat'tan beri en enteresan gelişmesi. Hukukun üstünlüğü, demokrasinin yerleşmesi açısından inanılmaz bir gelişme. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz. Yalnızca biz siyasetçiler olarak bunu başarmıyoruz, silahlı kuvvetlerimizin desteği, sivil toplumun desteği var. Gerçek demokrasi böyle olabiliyor.''

Özak, 1950'lerde Menderes'in ''yeter, söz milletindir'' diyerek iktidara geldiğini, ancak onun önünün kesildiğini ifade ederek, ''Şimdi biz (yeter, karar milletindir) diyerek geldik. Daha da önemlisi, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün (Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir) ifadesini gerçekleştireceksek en büyük Atatürkçü olarak bunu yapmak durumundayız. İnşallah bunu hep beraber başaracağız'' diye konuştu.

-''GÖREVİMİZ İŞ YAPMAK, TAKDİR MİLLETE AİT''-

Bakan Özak, yolsuzluk yapanın karşısında olduklarını vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:
''Kim yolsuzluk yapmışsa onun karşısında olan, yakasına yapışan AK Parti olacaktır. Biz bunu programımıza yolsuzluk, yoksulluk ve yasaklarla mücadele olarak koyduk. Bunun için kimse bizi bununla imtihan edemez, herkes aynaya baksın. Kul hakkı yemeyiz, yedirmeyiz. Yetimin hakkını yedirmeyiz. Bunu herkes böyle bilsin, bu konu bizim en güçlü olduğumuz konudur.''

Türkiye'de fındık üreticisine bir dolardan fazla ücret ödemeyenlerin bugün 3.5-4 dolar veren AK Parti iktidarını eleştiremeyeceklerini ifade eden Özak, Türkiye Cumhuriyeti hükümetleri arasındaki fındığa en fazla para veren partinin AK Parti iktidarı olduğunu dile getirdi.

Faruk Özak, görevlerinin iş yapmak, takdirin ise millete ait olduğuna dikkati çekerek, ''Biz Büyük Önderin, (halka efendilik olmaz, halka hizmet eden halkın efendisi olur) anlayışındayız. Arkadaşlarımız, bizler ramazanda fakire, yoksula, yiyecek, yakacak gibi katkılarda bulunduk. Ama torbaların içine kartımızı koymadık, (al bunu kardeşim bize rey ver) demedik. Biz Hazreti Fatih'in torunlarıyız. Onun yaptığı gibi yardımlarımızı gizli yürütüyoruz. Bu bizim görevimiz'' şeklinde konuştu.

-''ÖNÜMÜZDE KİMSE DURAMAZ, DURAMAYACAK''-

Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Özak, ''güçlüysek haklı değiliz, haklıysak güçlüyüz'' anlayışında olduklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:
''Biz, herkese eşit mesafedeyiz. Türkiye'nin 81 ilinde hizmet yaptık. AK Parti bize rey veren, vermeyen herkesin partisidir. Seviyeli siyaset yapıyoruz. Vatandaşımız bizi anlıyor. Göz boyamayla bu işler olmuyor. Önümüzdeki dönem, (Biz hizmet için ne yapabiliriz?) anlayışıyla yola çıkacağız.

Ama şunu biliyoruz ki önümüzde (çamur at izi kalsın) anlayışı var. Delilsiz suçlayarak, mahkum ederek, yargısız infaz yaparak bunları ortaya atan anlayış olacak. Bu anlayış önümüzü kesemez. Geçmişte bu tür davranışlarla iktidarların önü kesildi, fakat bu iktidar başka bir iktidar. Gücünü halktan alan, adalet anlayışını ortaya koyan bir iktidar. Haklı olduğu için güçlü olan bir iktidar ve devamlı halkıyla sarılan, halkın emrinde bir iktidar. Böyle olduğu için Allah'ın izniyle önümüzde kimse duramaz, duramayacak. Yapılacak çok işler var.''

-GLOBAL EKONOMİK KRİZ-

Amerika'da yaşanan ve dünyaya yayılan krizi Türkiye'nin çok ucuz şekilde atlatacağına inandığını dile getiren Özak, ''Global krizi güçlü ekonomimizle atlatacağız. Türkiye bu krize 2001'deki anlayışla yakalansaydı, ülkemizde bugün inanılmaz manzaralar yaşanırdı. Şu bir gerçek ki krizden en az, bugün ekonomisi çok güçlü Türkiye etkilenecek'' dedi.

Konuşmaların ardından Bakan Özak, AK Parti Trabzon milletvekilleri Safiye Seymenoğlu, Cevdet Erdöl, Mustafa Cumur, Kemalettin Göktaş, AK Parti İstanbul İl Başkanı Aziz Babuşçu ve Trabzon İl Başkanı Muhammet Balta, partililerle bayramlaştı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Siyaset